Artikelen door: Kitchenista

Spaghetti met verse pesto en zongedroogde tomaatjes

Spaghetti met verse pesto en zongedroogde tomaatjes

Aantal porties: 2

Tijd: 20 min

Moeilijkheid: *

Weinig tijd? Laat thuis? Gewoon een keer geen zin om veel moeite te doen? Deze pasta is zo klaar met nauwelijks werk. Oké, als je de pesto zelf wilt maken, duurt het ietsjes langer maar […]

Bekijk Recept

 
Huevos a la Flamenca (Spaanse flamenco eieren)

Huevos a la Flamenca (Spaanse flamenco eieren)

Aantal porties: 2

Tijd: 45 min

Moeilijkheid: *

Elke zaterdag kijk ik op BBC 1 Saturday Kitchen Live. De kookprogramma’s van de Britse BBC zijn sowieso favoriet bij mij. En toen zag ik onlangs de Britse chef Rick Stein toch iets lekkers maken, […]

Bekijk Recept

 
Pittige Thaise salade met mango en visballetjes

Pittige Thaise salade met mango en visballetjes

Aantal porties: 2

Tijd: 30 min

Moeilijkheid: *

Pas geleden een tripje gemaakt naar de Aziatische supermarkt omdat ik weer eens een goed gevulde ramen wilde maken en omdat ik wat houdbare voorraad wilde aanvullen, zoals vissaus, kombu en nog wat andere dingetjes. En […]

Bekijk Recept

 
Pasta met garnalen, tomaat en truffel

Pasta met garnalen, tomaat en truffel

Aantal porties: 2

Tijd: 25 min

Moeilijkheid: *

Dit is weer zo’n gerecht waarvan ik vooraf dacht “ik flans wat in elkaar” en wat dan weer bijzonder smakelijk uitpakt. Verse tortelloni had ik nog in de koelkast en grote garnalen in de vriezer […]

Bekijk Recept

 
Falafelburger in flatbread

Falafelburger in flatbread

Aantal porties: 4

Tijd: + 30 min (variabel)

Moeilijkheid: *

Helaas… dit gerecht is niet snel klaar omdat het een combinatie is van verschillende recepten die allemaal hun tijd nodig hebben. Voor het falafelmengsel moet je sowieso al een avond van tevoren de kikkererwten in de […]

Bekijk Recept

 
Geroosterde wortel, radijs en bosui

Geroosterde wortel, radijs en bosui

Aantal porties: 4

Tijd: 45 min

Moeilijkheid: *

Wat doe je als je nog best veel wortelen en radijsjes in huis hebt die echt opgemaakt moeten omdat je ze anders kunt weggooien? 1: Je maakt een voorraad piccalilly. 2: Je houdt een paar […]

Bekijk Recept

 
Zelfgemaakte piccalilly

Zelfgemaakte piccalilly

Aantal porties: ca. 1 liter

Tijd: > 2 uur

Moeilijkheid: *

Zo, ik heb weer een flinke voorraad piccalilly staan! Van eerder gemaakte gerechten had ik nog wortelen, radijsjes, een stuk groene Chinese radijs (soort rettich) en een half bakje peultjes liggen. De wortelen en de […]

Bekijk Recept

 
Roerbak met paksoi en smoky tempeh

Roerbak met paksoi en smoky tempeh

Aantal porties: 2

Tijd: 25 min +wachttijd

Moeilijkheid: *

Een roerbakschotel is altijd fijn als je niet veel tijd hebt want het gaat lekker snel. Dit vegetarische gerecht is binnen een half uur klaar, maar… de tempeh moet helaas wel lang marineren. Tempeh heeft, net als […]

Bekijk Recept