Archief voor september, 2015

Japanse maaltijdsalade met biefstuk

Japanse maaltijdsalade met biefstuk

Aantal porties: 4

Tijd: 20 min

Moeilijkheid: *

Ik had vandaag zin in biefstuk en ik had ook zin in een salade. Dan kan je natuurlijk gewoon een biefstukje bakken met daarbij een salade, maar je kunt er ook een combinatiegerecht van maken. […]

Bekijk Recept

 
Chili con carne

Chili con carne

Aantal porties: 6

Tijd: 1 uur

Moeilijkheid: *

Met de koude maanden voor de deur, gaan we de lichtere, zomerse gerechten weer meer en meer vervangen voor zwaardere winterkost. Chili con carne is ook echt zo’n heerlijk stevig gerecht wat prima in de […]

Bekijk Recept

 
Pasta met truffelroomsaus

Pasta met truffelroomsaus

Aantal porties: 4

Tijd: 30 min

Moeilijkheid: *

Een paar van mijn voedselliefdes gecombineerd: pasta + truffel + room + knoflook = truffelpasta! De smaak en geur van truffel kan ik gewoon niet omschrijven, behalve dat het heel aards is. Je houdt ervan […]

Bekijk Recept

 
Verse braadworst

Verse braadworst

Aantal porties: 6-8

Tijd: 45 min + wachttijd

Moeilijkheid: ***

Ik ben al een tijdje in het bezit van een Kenwood kMix keukenmachine en sinds deze week heb ik ook de uitbreidingsset om vlees te malen en worst te maken. En dus ben ik natuurlijk […]

Bekijk Recept

 
Review: Kenwood kMix vleesmolen/worstmaker

Review: Kenwood kMix vleesmolen/worstmaker

Auteur:

Geplaatst: 26/09/2015

Ik ben al een tijdje in het bezit van een Kenwood kMix keukenmachine en heb nooit spijt van deze, toch wel prijzige, aankoop gehad. Al een hele poos stond de vleesmolen/worstmaker uitbreidingsset (AX950) op mijn wensenlijstje en […]

Lees Meer

 
Garnalenkroketjes

Garnalenkroketjes

Aantal porties: 12 stuks

Tijd: ca. 30 min + wachttijd

Moeilijkheid: **

Voor een garnalenkroketje kun je mij echt wakker maken! Vroeger (toen ik nog een jaar of 20 jonger was) had ik er een adresje voor: Vishandel Zoutenbier op de Groot Hertoginnelaan in Den Haag. Een […]

Bekijk Recept

 
Acciughe al verde

Acciughe al verde

Tijd: 15 min

Moeilijkheid: *

Acciughe al verde, in het Nederlands ‘ansjovis in het groen’, is een traditionele antipasto uit de Noord-Italiaanse provincie Piemonte. Als je een Italiaans etentje geeft, dan is het leuk om te beginnen met een schaaltjes […]

Bekijk Recept

 
Albóndigas

Albóndigas

Aantal porties: ca. 20 stuks

Tijd: 1 uur

Moeilijkheid: *

Ik hou heel erg van het shared dining concept. Lekker veel kleine gerechtjes op tafel en met z’n allen hapjes prikken. Daarom maak ik ook zo graag tapas wanneer ik meerdere gasten te eten heb. […]

Bekijk Recept