Archief voor oktober, 2015

Het perfecte broodje hamburger

Het perfecte broodje hamburger

Aantal porties: 4

Tijd: 30 min + wachttijd

Moeilijkheid: *

Mijn makkelijke vrijdagavondmaaltijd van gisteren! Een broodje hamburger op z’n tijd is heerlijk, maar dan wel als je het zelf maakt. En dan niet met kant-en-klare hamburgers, maar uiteraard met zelfgemaakte hamburgers. En als je […]

Bekijk Recept

 
Zelf de allerlekkerste hamburgers maken

Zelf de allerlekkerste hamburgers maken

Auteur:

Geplaatst: 31/10/2015

Zeg nou zelf… kan jij een lekker sappige hamburger weerstaan? En dan niet van fastfoodketens, maar een échte? Zo’n hamburger waarvan je, zodra je je tanden erin hebt gezet, gelijk weet dat je er nog […]

Lees Meer

 
How to cook like Heston: Rundvlees

How to cook like Heston: Rundvlees

Auteur:

Geplaatst: 31/10/2015

De Britse chef Heston Blumenthal (3 Michelinsterren) is één van mijn helden op culinair gebied. Hij staat vooral bekend om zijn moleculaire gastronomie. Het feit dat ik deze aflevering van zijn TV-show ‘How to cook […]

Lees Meer

 
Lasagne bolognese

Lasagne bolognese

Aantal porties: 4

Tijd: 25 min + wacht/oventijd

Moeilijkheid: *

Mijn vorige post ging over twee soorten lasagne maken voor mijn ouders. Omdat mamma niet van tomatensaus en gehakt houdt en pa niet van vis. Voor mamma heb ik lasagne met zalm en roomsaus gemaakt […]

Bekijk Recept

 
Lasagne met zalm en spinazie

Lasagne met zalm en spinazie

Aantal porties: 4

Tijd: 25 min + oventijd

Moeilijkheid: *

Een paar dagen geleden heb ik gekookt voor mijn ouders. Pa houdt erg van pasta, bij voorkeur lasagne bolognese of spaghetti carbonara, ma is er iets minder gecharmeerd van. Ze eet het wel, maar dan moet de […]

Bekijk Recept

 
Risotto alla milanese

Risotto alla milanese

Aantal porties: 4

Tijd: 40 min

Moeilijkheid: **

Risotto maak ik regelmatig als vervanging voor aardappels bij mijn groenten en vlees of vis, dus zonder toevoeging van extra ingrediënten aan de rijst. Een klassieke combinatie van risotto met een stukje gegrilde zalm en […]

Bekijk Recept

 
Käsespätzle mit röstzwiebeln

Käsespätzle mit röstzwiebeln

Aantal porties: 4

Tijd: 45 min + oventijd

Moeilijkheid: **

Spätzle is een pastagerecht wat wordt gegeten in Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Wintersporters zullen dit zeker herkennen omdat het in vele (berg)restaurants op het menu staat. Doorgaans wordt het gegeten met kaas, maar er zijn […]

Bekijk Recept

 
Focaccia met rozemarijn en zeezout

Focaccia met rozemarijn en zeezout

Aantal porties: 1 brood

Tijd: 25 min + wacht/baktijd

Moeilijkheid: *

Op zaterdag maak ik bijna altijd een pan verse soep, zoals groentesoep vandaag. En meestal bak ik daar dan ook lekker vers brood bij. Deze focaccia (Italiaans plat brood) met rozemarijn en zeezout gaat echt […]

Bekijk Recept