Archief voor december, 2015

Food trends 2016

Food trends 2016

Auteur:

Geplaatst: 31/12/2015

Welke superfood wordt dit jaar door onze strot gedrukt? Welke keukens krijgen meer invloed? Wat mogen we echt niet missen? Ik heb een rondje internet gedaan om uit te zoeken wat de voedingstrends van 2016 […]

Lees Meer

 
Tips voor een gevarieerd kerstbuffet

Tips voor een gevarieerd kerstbuffet

Auteur:

Geplaatst: 20/12/2015

De kerstdagen zijn er om te genieten met vrienden en familie en niet om te stressen. Maar als het om het kerstmenu gaat, vooral voor meer dan vier personen, dan slaat bij velen de stress […]

Lees Meer

 
Gevulde eieren met zalm

Gevulde eieren met zalm

Aantal porties: 16 stuks

Tijd: 20 min

Moeilijkheid: *

Als je mijn recept voor het klassieke gevulde eitje hebt gezien, dan hoef ik je niet meer te vertellen dat velen het erg jaren ’70 en truttig vinden. En ook niet dat ik er gewoon […]

Bekijk Recept

 
Huzarensalade

Huzarensalade

Aantal porties: ca. 10

Tijd: 20 min + voorbereiding

Moeilijkheid: *

Ik persoonlijk ben er niet zo heel erg dol op, maar ik ken genoeg mensen die wel van een klassieke huzarensalade houden. Zelfs mensen die bijna niets lusten eten dit meestal wel. Zo kan je […]

Bekijk Recept

 
Teriyaki gehaktballetjes

Teriyaki gehaktballetjes

Aantal porties: 50 stuks

Tijd: 45 min

Moeilijkheid: *

Wie houdt er nou niet van hapklare gehaktballetjes? Ze doen het altijd goed op feestjes. Gewoon au naturel, in pindasaus, in chilisaus of zoals ik ze het liefste maak: in teriyakisaus. Als je deze hebt […]

Bekijk Recept

 
Pastasalade van restjes

Pastasalade van restjes

Aantal porties: 4

Tijd: 30 min

Moeilijkheid: *

De koelkast en voorraadkast moet je regelmatig checken op de houdbaarheidsdatum van producten. Vooral open potjes en verpakkingen zijn doorgaans nog maar beperkt houdbaar. En dan is het goed als je eensĀ kritisch kijkt naar wat […]

Bekijk Recept

 
Gevulde tomaatjes met kruiden

Gevulde tomaatjes met kruiden

Aantal porties: 32

Tijd: 35 min

Moeilijkheid: *

Ik denk dat veel mensen het gevulde tomaatje, net als het gevulde ei, ook heel ouderwets vinden en weinig culinair. Maar ik heb schijt aan wat men vindt en wat wel of niet culinairĀ of trendy […]

Bekijk Recept

 
Tomatenboter

Tomatenboter

Tijd: 10 min

Moeilijkheid: *

Als ik meerdere gasten te eten heb, dan ga ik altijd voor minstens drie gangen en daarbij lekker vers, knapperig brood. De ene keer doe ik bij dat brood gewoon een schaaltje heel erg goede […]

Bekijk Recept