Archief voor januari, 2016

Maaltijdsalade met lauwwarme zeevruchten

Maaltijdsalade met lauwwarme zeevruchten

Aantal porties: 4

Tijd: 20 min

Moeilijkheid: *

Maaltijdsalades kan ik elke dag wel eten! Ik hou gewoon heel erg van sla, welke soort dan ook, en je kunt er echt heel veel mee doen omdat de (relatief) neutrale smaak zich met nagenoeg alles […]

Bekijk Recept

 
Tostada met gerookte zalm

Tostada met gerookte zalm

Aantal porties: 4

Tijd: 10 min

Moeilijkheid: *

Een tostada is een Mexicaanse tortilla die wordt geroosterd of gefrituurd en daarna belegd met verschillende ingrediënten. De tortilla wordt in Mexico gegeten zoals wij gewoon een boterham eten en een tostada is dan ook […]

Bekijk Recept

 
Wrap met rosbief en mierikswortelcrème

Wrap met rosbief en mierikswortelcrème

Aantal porties: 4

Tijd: 15 min

Moeilijkheid: *

Je kunt elke dag lunchen met het typische Nederlandse bammetje met kaas, vleeswaren of zoetigheid, maar waarom zou je niets eens gewoon iets anders doen? Al is het maar in het weekend. Deze wrap is […]

Bekijk Recept

 
Slanke pasta met garnalen

Slanke pasta met garnalen

Aantal porties: 2

Tijd: 20 min

Moeilijkheid: *

Een pastagerecht slank? Ja het kan! Als je niet op koolhydraten let, maar wel op calorieën, dan kun je gerust pasta eten. Als je je maar aan strikte hoeveelheden houdt. Dit gerecht met garnalen en […]

Bekijk Recept

 
Ovengeroosterde bospeen

Ovengeroosterde bospeen

Aantal porties: 4

Tijd: 45 min

Moeilijkheid: *

Wortelen vind ik heerlijk, alleen minder wanneer ze gewoon gekookt zijn. Ik gebruik ze vaak in een roerbak, verwerk ze rauw in en salade of rooster ze in de oven. Vooral dit laatste vind ik […]

Bekijk Recept

 
Bánh mì thit

Bánh mì thit

Aantal porties: 4

Tijd: 30 min

Moeilijkheid: *

Brood zoals wij het kennen, verwacht je niet zo snel in een Aziatisch land. Bánh mì is Vietnamees voor brood. En in Vietnam is dat meestal een baguette of pistoletje, een overblijfsel van vroegere Franse […]

Bekijk Recept

 
Pulled pork uit de oven

Pulled pork uit de oven

Aantal porties: ca. 12

Tijd: lang (ca. 20 uur)

Moeilijkheid: *

Wel eens van pulled pork gehoord? Het was bij ons, onder het grote publiek, tot nog niet zo heel lang geleden amper bekend. Dit gerecht van varkensvlees is komen overwaaien uit de Verenigde Staten en […]

Bekijk Recept

 
In de pan gebakken plat brood

In de pan gebakken plat brood

Aantal porties: 12

Tijd: 40 min

Moeilijkheid: *

Plat brood wordt eigenlijk wel over de hele wereld gegeten. Van de naan in India tot de roti in Suriname. Als je deze lijst in Wikipedia bekijkt, zal het je verbazen hoeveel landen hun eigen […]

Bekijk Recept