Archief voor februari, 2016

Lekkerbekjes of kibbelingen

Lekkerbekjes of kibbelingen

Aantal porties: 4

Tijd: 30 min

Moeilijkheid: *

Ik ken best wel wat mensen die zeggen geen vis te lusten, maar wel een lekkerbekje of een portie kibbelingen zomaar naar binnen schuiven. Heeft denk ik vooral te maken met het gefrituurde beslaglaagje. Op Scheveningen […]

Bekijk Recept

 
Kipburger op een pistoletje

Kipburger op een pistoletje

Aantal porties: 4

Tijd: 30 min

Moeilijkheid: *

Al heb je nog zo veel inspiratie voor recepten, de boog kan niet altijd gespannen staan. Ik ga ook regelmatig gewoon op zoek, zeker als ik lekker maar toch low calorie wil eten. Dit recept […]

Bekijk Recept

 
Dikke tomatensoep met ballen

Dikke tomatensoep met ballen

Aantal porties: ca. 2 liter

Tijd: 35 min

Moeilijkheid: *

Een lekker stevige tomatensoep met balletjes, het blijft heerlijk! Ik maak een paar keer per jaar een grote pan en vries wat ik niet heb gegeten gewoon in porties in. Altijd makkelijk om een bakje […]

Bekijk Recept

 
Verse pesto

Verse pesto

Tijd: 10 min

Moeilijkheid: *

Ik kan het me nog goed herinneren: de eerste keer dat ik pesto proefde was ik gelijk verkocht! Hoe lang geleden dat precies was, weet ik niet meer. Het was in ieder geval in Italië en […]

Bekijk Recept

 
Deconstructed sushi

Deconstructed sushi

Aantal porties: 4

Tijd: 20 min

Moeilijkheid: *

Deconstructed is een hippe manier van voedselbereiding die je tegenwoordig veel tegenkomt op menukaarten in restaurants. Het komt erop neer dat ingrediënten die normaal gecombineerd een bepaald gerecht vormen, uit elkaar worden gehaald en als losse […]

Bekijk Recept

 
Salade met garnaaltjes, zalm en meer

Salade met garnaaltjes, zalm en meer

Aantal porties: 4

Tijd: 10 min

Moeilijkheid: *

Deze maaltijdsalade heb je in 10 minuten op tafel staan! Het is een flink gevuld bord en ik zit er dan ook echt vol van. Sterker nog, ik heb ‘m deze keer niet eens helemaal leeggegeten. […]

Bekijk Recept

 
Whiskysaus (cocktailsaus)

Whiskysaus (cocktailsaus)

Tijd: 10 min

Moeilijkheid: *

Midden in een week in februari is voor mij eigenlijk een beetje een vreemd moment om deze whiskysaus te posten. Want ik maak ‘m of voor bij een barbecue (zo’n twee keer per zomer), of […]

Bekijk Recept

 
Karnıyarık (gevulde aubergine)

Karnıyarık (gevulde aubergine)

Aantal porties: 4

Tijd: 20 min + oventijd

Moeilijkheid: *

Als je al je recepten aan het doorspitten bent (ja, ik leg al heel lang alles vast wat ik maak, zowel digitaal als op ouderwets papier), dan kom je er pas achter dat wat ik […]

Bekijk Recept