Archief voor maart, 2016

Ouderwets gebakken aardappels

Ouderwets gebakken aardappels

Aantal porties: 4

Tijd: 15 min + kooktijd

Moeilijkheid: *

Of dit nou echt zo ouderwets is, weet ik eigenlijk niet. Ik noem dit zo omdat ik deze vorm van gebakken aardappels ken van vroeger, toen ik echt nog maar een klein meisje was. Wanneer […]

Bekijk Recept

 
Romige venkelsoep met zalm

Romige venkelsoep met zalm

Aantal porties: 4

Tijd: 45 min

Moeilijkheid: *

Dit heerlijke en verse soepje staat in drie kwartier op tafel en is ondanks het romige karakter nog niet eens 200 calorieën per portie! De hoeveelheid is voor vier porties, maar voor grote eters is […]

Bekijk Recept

 
Wiener schnitzel

Wiener schnitzel

Aantal porties: 4

Tijd: 35 min

Moeilijkheid: **

Ik was laatst echt stomverbaasd. Ik keek naar een aflevering van Masterchef Holland 2016 en de opdracht was het maken van een perfecte schnitzel. Tot mijn grote verbazing wist een aantal van de kandidaten niet eens […]

Bekijk Recept

 
Reibekuchen

Reibekuchen

Aantal porties: ca. 25 stuks

Tijd: 45 min

Moeilijkheid: *

Volgens mij heb ik het al eens verteld in een eerdere receptblog: ik hou niet van gekookte aardappels, maar wel van elke andere vorm van aardappelbereiding. Zo ook deze Duitse Reibekuchen, ook bekend als latkes […]

Bekijk Recept

 
Salade met sardientjes, kaas en croutons

Salade met sardientjes, kaas en croutons

Aantal porties: 4

Tijd: 20 min

Moeilijkheid: *

Deze salade heb ik onlangs gemaakt als maaltijdsalade. Voor grote eters vult hij misschien niet genoeg en is het meer een lunch, maar ik heb hier echt genoeg aan als avondmaaltijd. De basis van het […]

Bekijk Recept

 
Caesar dressing

Caesar dressing

Tijd: 10 min

Moeilijkheid: *

Een klassieke caesarsalade valt of staat met de dressing. Zonder de dressing stelt het niet veel voor; wat bindsla, ei en croutons. Het is de typisch caesardressing die het lekker maakt. En sowieso is het […]

Bekijk Recept

 
Pasta di Kitchenista

Pasta di Kitchenista

Aantal porties: 2

Tijd: 15 min

Moeilijkheid: *

Vergeef me de narcistische titel. Het is niet zo dat dit mijn signatuur pasta is, en het is ook zeker geen culinair hoogstandje. Ik heb dit onlangs gewoon in elkaar gedraaid met wat ik in […]

Bekijk Recept

 
Paasdiner ideeën

Paasdiner ideeën

Auteur:

Geplaatst: 21/03/2016

Wat doe jij met Pasen? Ga je voor de uitgebreide brunch of wil je ook nog (of enkel) ’s avonds uitpakken met een uitgebreid diner? Mocht je nog geen idee hebben wat je wilt maken […]

Lees Meer