Archief voor april, 2016

Sous vide kabeljauw in misomarinade

Sous vide kabeljauw in misomarinade

Aantal porties: 4

Tijd: 40 min + wachttijd

Moeilijkheid: **

Ik ben de laatste tijd een beetje op de Aziatische tour. Dat komt omdat ik recent volledig ben losgegaan in een enorm grote Aziatische supermarkt. Met twee tassen vol kwam ik er weer uit! En […]

Bekijk Recept

 
Okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek)

Okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek)

Aantal porties: 4

Tijd: 45 min

Moeilijkheid: *

Dit is zo lekker! Ik had het nog nooit gegeten, maar zag het zo nu en dan voorbij komen in kookprogramma’s op tv. En dan zit het op een bepaald moment zo in je hoofd, […]

Bekijk Recept

 
Thaise groene curry met kip en mihoen met groenten

Thaise groene curry met kip en mihoen met groenten

Aantal porties: 4

Tijd: 30 min

Moeilijkheid: *

Ik eet dit niet heel vaak, omdat het zo ontzettend pittig is. Niet dat ik het niet lekker vindt, ik vind pittig eten juist heerlijk. Alleen is mijn lichaam het daar niet altijd mee eens […]

Bekijk Recept

 
Zalm met wasabi en salade met peultjes en taugé

Zalm met wasabi en salade met peultjes en taugé

Aantal porties: 4

Tijd: 20 min + wachttijd

Moeilijkheid: *

Doe eens wat anders met een stukje zalm! Gemarineerd in wasabi-olie geef je zalm een Japanse touch. Gecombineerd met een eenvoudige salade van peultjes, taugé en komkommer in een Japanse dressing en rijst (ik gebruik […]

Bekijk Recept

 
Japanse dressing

Japanse dressing

Tijd: 2 min

Moeilijkheid: *

Met deze eenvoudige dressing geef je salades en gewokte of geblancheerde (oosterse) groenten een Japanse touch. Zo gebruik ik de dressing bijvoorbeeld wel eens voor een maaltijdsalade met gebakken biefstukreepjes en oosterse groenten, of voor een bijgerecht […]

Bekijk Recept

 
Sambal goreng boontjes

Sambal goreng boontjes

Aantal porties: 4

Tijd: 25 min

Moeilijkheid: *

Als ik een Indonesisch vleesgerecht maak, bijvoorbeeld babi ketjap, dan maak ik daar eigenlijk bijna altijd sambal goreng boontjes (sambal goreng kacang panjang in Bahasa) bij als groentegerecht. Ik maak het met verse sperziebonen, maar […]

Bekijk Recept

 
Seroendeng

Seroendeng

Tijd: ca. 1 uur

Moeilijkheid: *

Seroendeng serveer ik nagenoeg altijd bij mijn Indonesische gerechten. Het is een bijgerechtje met als hoofdingrediënten kokos en pinda’s en heerlijk om over een pittig vleesgerecht of gewoon over de rijst te strooien. Seroendeng is […]

Bekijk Recept

 
Atjar tjampoer

Atjar tjampoer

Aantal porties: ca. 1 liter

Tijd: > 60 min

Moeilijkheid: *

Atjar (of acar) is een zuur groentebijgerecht uit de Indonesische keuken. Het wordt als bijgerecht gegeten vanwege de friszure smaak, als contrast voor bij de veelal pittige Indonesische gerechten. Dat wil overigens niet zeggen dat een atjar slechts […]

Bekijk Recept