Archief voor juli, 2016

Quinoa burger

Quinoa burger

Aantal porties: 4

Tijd: 15 min

Moeilijkheid: *

Quinoa… een zogenaamde superfood. Die hele superfood hype gaat heel bewust aan mij voorbij. Ik vind het gewoon pure marketing om betrekkelijk goedkope producten voor veel geld aan de man te krijgen onder het mom […]

Bekijk Recept

 
Kip of kalkoen in kappertjes-roomsaus

Kip of kalkoen in kappertjes-roomsaus

Aantal porties: 4

Tijd: 30 min

Moeilijkheid: *

Dit recept is zo yummie! Maakt niet uit of je het met kip of kalkoen maakt, al is kalkoen wel iets sappiger. En zodra het in de oven staat, heb je tijd om je andere […]

Bekijk Recept

 
Quesadilla met spinazie

Quesadilla met spinazie

Aantal porties: 4-8

Tijd: 15-25 min

Moeilijkheid: *

Dit Mexicaanse gerechtje is echt heerlijk als lunch! Quesadilla betekent letterlijk ‘kaasdingetje’ en is dan ook een soort tosti maar dan gemaakt met tortilla’s in plaats van brood. Wel iets wat je echt thuis moet […]

Bekijk Recept

 
Koude komkommersoep met yoghurt

Koude komkommersoep met yoghurt

Aantal porties: 4

Tijd: 10 min + wachttijd

Moeilijkheid: *

Omdat het vandaag zo warm is, ligt mijn focus op recepten die echt bij dit zomerse weer passen (het is nu zo’n 30 graden!) Dat kan natuurlijk barbecue zijn, maar daarvoor heb ik in het […]

Bekijk Recept

 
Gazpacho Andaluz

Gazpacho Andaluz

Aantal porties: 4-6

Tijd: 20 min + wachttijd

Moeilijkheid: *

Eindelijk zomer! Op het moment van dit schrijven is het 30 graden. Heerlijk als het warm is, maar de lust in eten vergaat mij dan wel een beetje. Het liefst eet ik de hele dag […]

Bekijk Recept

 
Aardappelgratin met emmentaler

Aardappelgratin met emmentaler

Aantal porties: 4

Tijd: 10 min + 45 min

Moeilijkheid: *

Volgens mij heb ik het al eerder eens bij een aardappelrecept gemeld: ik hou niet van een gekookte aardappel, maar in allerlei andere vormen vind ik aardappels heerlijk! Zo ook deze gratin. Niet dat ik […]

Bekijk Recept

 
Fideuà als bijgerecht

Fideuà als bijgerecht

Aantal porties: 4

Tijd: 20 min

Moeilijkheid: *

Fideuà is een Spaans gerecht uit Valencia en is eigenlijk nagenoeg hetzelfde als paella, maar dan niet met rijst maar met vermicelli. Volgens een volksverhaal is dit gerecht ontstaan in de Spaanse stad Gandia, dichtbij […]

Bekijk Recept

 
Kabeljauw met Parmaham

Kabeljauw met Parmaham

Aantal porties: 4

Tijd: 10 min

Moeilijkheid: *

Dit recept is zo simpel maar ook zo lekker! Een gebakken kabeljauwfiletje is sowieso al lekker, maar de Parmaham geeft het een Italiaanse twist en houdt de kabeljauw ook lekker sappig! Ik eet dit regelmatig, […]

Bekijk Recept