Archief voor augustus, 2016

Pizza met aardappel, ansjovis en truffeltapenade

Pizza met aardappel, ansjovis en truffeltapenade

Aantal porties: 4-6

Tijd: 45 min + wachttijd

Moeilijkheid: *

Yep, pizza mét aardappel. Double carbs en dus ook een dubbele guilty pleasure! Ik heb meerdere guilty pleasures, maar pizza is denk ik wel de grootste. Zelfgemaakt natuurlijk het allerlekkerst, maar ik heb ook mijn […]

Bekijk Recept

 
Romige wittewijnsaus voor bij vis

Romige wittewijnsaus voor bij vis

Aantal porties: 4

Tijd: 30 min

Moeilijkheid: *

Ik ben een sucker voor een goede saus. Veel gerechten zijn pas echt af als ze zijn vergezeld door een heerlijk sausje. Of dat nou een goede gebonden jus bij een stukje vlees is, of […]

Bekijk Recept

 
Mediterrane zeevruchtensoep

Mediterrane zeevruchtensoep

Aantal porties: 4

Tijd: 30 min

Moeilijkheid: *

Deze zeevruchtensoep is zo jummie! En het fijne is dat je de soep in een half uur op tafel hebt, inclusief de voorbereiding. Wil je zelf ook verse visfond maken, doe dit dan wel eerder. Want […]

Bekijk Recept

 
Honing-mosterd-dillesaus

Honing-mosterd-dillesaus

Aantal porties: 2-4

Tijd: 10 min

Moeilijkheid: *

Ik hou niet van zoet en ben al helemaal geen liefhebber van honing. Als ik het al ruik, dan ga ik zowat over mijn nek (sorry voor de verwoording). Maar ik meet wel met twee […]

Bekijk Recept

 
Verse bouillon maken (5 soorten)

Verse bouillon maken (5 soorten)

Auteur:

Geplaatst: 27/08/2016

Bouillon is de basis van alle soepen, maar ook van heel veel sauzen en zelfs gerechten. Je kunt natuurlijk gewoon bouillonblokjes gebruiken of een geconcentreerde bouillon uit een pot, maar zelfgemaakt is altijd lekkerder en […]

Lees Meer

 
Visbouillon

Visbouillon

Aantal porties: 1 liter

Tijd: 1 uur

Moeilijkheid: **

Visbouillon maak je van visafval en niet van hele stukken vis want het is zonde om goede vis na het trekken van de bouillon weg te gooien. Visafval kun je bij een goede visboer kopen […]

Bekijk Recept

 
Paddenstoelenbouillon

Paddenstoelenbouillon

Aantal porties: 1 liter

Tijd: 2 uur

Moeilijkheid: *

Deze bouillon maak ik altijd als basis voor mijn paddenstoelensoep. De gebruikte paddenstoelen gooi ik weg omdat ze na het trekken echt té mushy zijn geworden, en voeg dan weer verse paddenstoelen toe voor de […]

Bekijk Recept

 
Heldere groentebouillon

Heldere groentebouillon

Aantal porties: 3 liter

Tijd: 2 uur

Moeilijkheid: **

Verse groentebouillon is ideaal om als basis te gebruiken voor bepaalde soepen, maar ook sommige sauzen en gerechten, zoals risotto, wanneer je vegetarisch eet. Ik maak dit altijd per drie liter tegelijk en bewaar het dan […]

Bekijk Recept