Archief voor november, 2016

Open tosti op z’n Zwitsers: käseschnitte

Open tosti op z’n Zwitsers: käseschnitte

Aantal porties: 4

Tijd: 20 min

Moeilijkheid: *

Ben je wel eens op wintersport in Zwitserland geweest? Dan ken je vast dit heerlijke lunchgerechtje wel! En ken je het niet? Probeer het dan eens uit. Echt een heerlijke, vullende lunch op een zaterdag- […]

Bekijk Recept

 
Lekker winters: hutspot met spekjes en rookworst

Lekker winters: hutspot met spekjes en rookworst

Aantal porties: 4-6

Tijd: 60 min

Moeilijkheid: *

Heb jij met deze kou ook weer zo’n zin in een stevige, lekker winterse stamppot? Mijn favoriete stamppot is hutspot, of ook wel peen en uien genoemd. Lekker makkelijk ook omdat je de aardappels, wortel […]

Bekijk Recept

 
Auberginefrites met pittige tomatendip

Auberginefrites met pittige tomatendip

Tijd: 40 min

Moeilijkheid: *

Het is best mogelijk om bij de borrel gezond te snacken, maar je moet er wel wat voor doen! Ik hou van snacken en ben altijd op zoek naar gezonde alternatieven. Tuurlijk trek ik ook […]

Bekijk Recept

 
Nasi goreng

Nasi goreng

Aantal porties: 4

Tijd: 60 min

Moeilijkheid: *

Nasi goreng is niet Chinees, zoals velen denken, maar Indonesisch. In heel Indonesië wordt dit beschouwd als nationaal gerecht, hoewel er niet echt een eenduidig recept voor is, behalve dat het gaat om gebakken rijst […]

Bekijk Recept

 
Gevulde aubergine op z’n Grieks

Gevulde aubergine op z’n Grieks

Aantal porties: 4

Tijd: 45 min

Moeilijkheid: *

Ik vind aubergines echt zo lekker, vooral als ze goed gevuld zijn! Dit Griekse recept heb ik een paar weken geleden voor het eerst gemaakt, maar toen was ik vergeten foto’s te maken. Vandaag weer […]

Bekijk Recept

 
Tajine met lamsvlees, kikkererwten en abrikozen

Tajine met lamsvlees, kikkererwten en abrikozen

Aantal porties: 6-8

Tijd: > 2 uur

Moeilijkheid: **

Heb jij al eens de promo gelezen voor een workshop koken met een tajine bij De Tagine? Deze workshop heb ik afgelopen zomer zelf gedaan, waarvan je een verslag kunt lezen op Facebook. In overleg […]

Bekijk Recept

 
Oma’s appeltaart

Oma’s appeltaart

Aantal porties: 8

Tijd: 2 uur

Moeilijkheid: **

Wie mij kent, weet dat ik niet van zoet en dus ook niet van taart hou. Maar zo nu en dan vind ik het wel leuk om iets te bakken en soms maak ik dan […]

Bekijk Recept

 
Rijst met garnalen, chorizo en venkel

Rijst met garnalen, chorizo en venkel

Aantal porties: 4

Tijd: 45 min

Moeilijkheid: *

Dit recept heb ik een tijdje terug eens voorbij zien komen op 24Kitchen, maar ik heb wel de ingrediënten wat aangepast naar eigen smaak en ook de manier van bereiden aangepast. Bijvoorbeeld door de chorizo eerst aan […]

Bekijk Recept