Archief voor januari, 2017

Vis puttanesca

Vis puttanesca

Aantal porties: 4

Tijd: 20 min

Moeilijkheid: *

Pasta puttanesca maak ik zeker twee keer per maand. De combinatie van tomaat, olijven, ansjovis en kappertjes met een beetje pit van chilipeper vind ik gewoon echt heerlijk. De saus leent zich echter ook heel […]

Bekijk Recept

 
Simpele kipsalade

Simpele kipsalade

Aantal porties: 4

Tijd: 10 min of > 1 uur

Moeilijkheid: *

Deze salade voor op brood of toastjes maak ik altijd wanneer ik kip over heb. Of niet eens echt over, meestal braad ik gewoon meer kip (bouten, dijen, drumsticks of een hele kip) dan ik […]

Bekijk Recept

 
Hele kip uit de oven

Hele kip uit de oven

Aantal porties: 4

Tijd: > 1 uur

Moeilijkheid: *

Als ik langs een poelier loop, dan loopt werkelijk altijd het water me in de mond als ik de gegrilde kippen op het spit ruik. Maar uiteindelijk vind ik zo’n kip altijd weer een beetje […]

Bekijk Recept

 
Komkommer-selderijsalade met yoghurtdressing

Komkommer-selderijsalade met yoghurtdressing

Aantal porties: 4-6

Tijd: 15 min

Moeilijkheid: *

Deze salade maak ik best vaak als bijgerecht. Komkommer heb ik altijd wel in huis en bleekselderij koop ik als ik het voor een bepaald gerecht nodig heb, maar ik hou altijd over van zo’n […]

Bekijk Recept

 
Pittige tomatenjam

Pittige tomatenjam

Tijd: 40 min

Moeilijkheid: *

Van deze tomatenjam heb ik nog één potje staan, dus ik moet binnenkort maar weer eens een nieuw voorraadje maken. Ik ben echt totaal geen liefhebber van jam, veel te zoet, maar dit vind ik […]

Bekijk Recept

 
Geblakerde kipfilet

Geblakerde kipfilet

Aantal porties: 4

Tijd: 20 min

Moeilijkheid: *

Geblakerde kipfilet, het klinkt alsof het niet erg gezond is. Maar dat valt gelukkig mee. De kip is niet verbrand maar ziet er donker uit door het specerijenmengsel waarmee het wordt ingewreven. De specerijen worden tijdens […]

Bekijk Recept

 
Tagliatelle met gerookte zalm en dille

Tagliatelle met gerookte zalm en dille

Aantal porties: 4

Tijd: 25 min

Moeilijkheid: *

Gerookte zalm, ik ben er echt dol op. Nou ben ik sowieso gek op vis en al helemaal als het gerookt is. Zalm en dille is natuurlijk een gouden combinatie en met room en witte […]

Bekijk Recept

 
Wecken: uienconfit

Wecken: uienconfit

Tijd: > 1 uur

Moeilijkheid: **

Ik maak zo nu en dan een voorraadje uienconfit, of zoals het officieel op z’n Frans heet: confit d’oignons. Heerlijk bij bijvoorbeeld varkensvlees, biefstuk of bij de barbecue! Ik maak het altijd in grotere hoeveelheden en weck […]

Bekijk Recept