Archief voor februari, 2017

Gepaneerde kabeljauw met mosterd en kruiden

Gepaneerde kabeljauw met mosterd en kruiden

Aantal porties: 4

Tijd: 15 min

Moeilijkheid: *

Dit recept met kabeljauw is weer net even anders dan een lekkerbekje. Minder vet omdat dit niet wordt gefrituurd en lekker krokant door het paneerlaagje. De mosterd en de kruiden geven het visje een heerlijke twist. Je kunt […]

Bekijk Recept

 
Turkse rijst

Turkse rijst

Aantal porties: 4-6

Tijd: 45 min

Moeilijkheid: *

Jáááááááááren geleden at ik bij een Turks-Nederlandse vriendin eens şehriyeli pilav; rijst als bijgerecht op de manier hoe ze het in Turkije maken, met boter en arpa şehriye. Dit is een soort pasta van tarwegries ter […]

Bekijk Recept

 
Griesmeelpudding met aardbeiensaus

Griesmeelpudding met aardbeiensaus

Aantal porties: 4

Tijd: 20 min + 3 uur

Moeilijkheid: *

Ik ben niet van de desserts omdat ik geen zoetekauw ben, maar een lekker ouderwets Hollandse griesmeelpudding met aardbeiensaus verdient hier toch wel een plekje. Heel af en toe heb ik hier wel eens zin […]

Bekijk Recept

 
Kiprolletje met rauwe ham

Kiprolletje met rauwe ham

Aantal porties: 4

Tijd: 35 min

Moeilijkheid: *

Involtini di pollo is Italiaans voor kiprolletje. En dat kan weer in heel veel varianten. Deze variant met verse salie in het midden en gewikkeld in prosciutto is wel een klassieker. Prosciutto is overigens gewoon Italiaans voor […]

Bekijk Recept

 
Ratatouille

Ratatouille

Aantal porties: 4-6

Tijd: 30 min + 1 uur

Moeilijkheid: *

Wist je dat het Nederlandse woord ratjetoe (mengelmoes) een verbastering van ratatouille is? Deze Franse stoofschotel van groenten wordt vooral veel in de Provence bereid. De bereiding kan verschillen, maar de basis bestaat altijd uit […]

Bekijk Recept

 
Krokante kip cordon bleu

Krokante kip cordon bleu

Aantal porties: 4

Tijd: 25 min

Moeilijkheid: *

De herkomst van de cordon bleu, een stukje vlees gevuld met kaas en ham, is niet helemaal duidelijk maar komt vermoedelijk uit Frankrijk of Zwitserland. Voor zover bekend staat de oudste vermelding in een boek uit 1949. […]

Bekijk Recept

 
Prei à la crème

Prei à la crème

Aantal porties: 4

Tijd: 15 min

Moeilijkheid: *

Kijk naar mijn recepten voor groenten als bijgerecht, en je zult zien dat ik er altijd iets extra’s mee doe omdat ik gewoon niet zo’n groenteliefhebber ben. Ik heb andere smaakmakers nodig om groenten te eten, anders vind […]

Bekijk Recept

 
Verse tomatensalsa

Verse tomatensalsa

Tijd: 15 min + wachttijd

Moeilijkheid: *

Hoewel salsa in de naam doet vermoeden dat dit een saus is, is het eerder een fijngesneden salade. De term wordt veelal in de Latijns-Amerikaanse, vooral de Mexicaanse, keuken gebruikt als een soort van dip voor bijvoorbeeld bij […]

Bekijk Recept