Oeufs en cocotte met spekjes en basilicum

Oeufs en cocotte met spekjes en basilicum

Bij het zondagochtendontbijt of brunch (voor mij overigens meestal pas een lunch) hoort gewoon een eitje. Gekookt, gebakken, scrambled of in de oven gebakken in een bakje! De Fransen noemen het een oeuf en cocotte. Je hebt er weinig omkijken naar. Gewoon een eitje breken in een ramekin (ovenschaaltje) met wat andere ingrediënten en even in de oven zetten. Daarna heb je zo’n heerlijk snoteitje waar je lekker geroosterd brood in kan dippen!

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 80 gr spekreepjes
  • 4 el crème fraîche
  • Klein handje basilicumblaadjes, in reepjes gesneden
  • Boter om in te vetten
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: 4 ramekins (vuurvaste 1-persoonsschaaltjes)

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ramekins in met boter.
  2. Schep in elk schaaltje een lepel crème fraîche en verdeel de spekjes en driekwart van de basilicum erover. Maal hier wat peper en zout over.
  3. Breek boven elk schaaltje voorzichtig een ei. De dooier moet heel blijven.
  4. Verdeel de rest van de basilicum over de schaaltjes en maal er nog wat peper en zout over.
  5. Gaar de eieren in 10 tot 15 minuten in het midden van de oven.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*