Tomatenboter

Tomatenboter

Als ik meerdere gasten te eten heb, dan ga ik altijd voor minstens drie gangen en daarbij lekker vers, knapperig brood. De ene keer doe ik bij dat brood gewoon een schaaltje heel erg goede olijfolie en een schaaltje (gerookt) zeezout, de andere keer doe ik een paar smaakbotertjes (vooral als ik een groter gezelschap heb). Ik kies dan sowieso voor drie smaken: standaard zijn dat boter met gerookt zeezout en kruidenboter, het derde smaakje varieert. Zo kan dat dus deze tomatenboter zijn! Het recept is op basis van 250 gr (echte!) boter, maar is gemakkelijk te halveren als je minder wenst. Overigens maak ik de boter zelf ook regelmatig zelf van room; het is echt heel simpel. Hoe je dat moet doen, lees je hier.

Ingrediënten

  • 250 gr zachte, gezouten boter
  • 100 gr zongedroogde tomaatjes, uitgelekt en heel fijngehakt
  • 1 el geraspte citroenschil
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • Versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Meng in een kom de boter met de tomaatjes, citroenschil, bieslook en peterselie en breng op smaak met peper.
  2. Doe de boter over in een schaaltje en strijk mooi af. Zet minstens een uur afgedekt in de koelkast zodat de smaken goed samenkomen.
  3. Haal een half uur voor gebruik weer uit de koelkast voor de smeerbaarheid.

 

One Comment

  1. Segers Bart says:

    Ziet er allemaal lekker uit . Met de feesten in aantocht wil ik wel eens iets nieuws proberen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*