Gevulde tomaatjes met kruiden

Gevulde tomaatjes met kruiden

Ik denk dat veel mensen het gevulde tomaatje, net als het gevulde ei, ook heel ouderwets vinden en weinig culinair. Maar ik heb schijt aan wat men vindt en wat wel of niet culinair of trendy is. Ik maak en eet gewoon wat ik lekker vind. Of dat nou heel hip is of truttig en gedateerd. Tomaten kun je heel veelzijdig vullen en ze doen het leuk als borrelhapje, bijgerecht of buffetgerecht. Wanneer ik een buffet maak voor meerdere gasten, ontbreken ze bij mij dus ook nooit. Ik maak dan meestal een vegetarische variant omdat veel van mijn buffetgerechten al vlees of vis bevatten. Deze versie met kruiden is supersimpel, maar oh zo lekker!

Ingrediënten

  • 16 flinke cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 200 gr panko (Japans broodkruim)
  • 50 gr Parmezaanse kaas, fijngemalen
  • 3 el platte peterselie, fijngehakt
  • 4 tl verse oregano, fijngehakt
  • 2 tl rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
  • 2 tl tijmblaadjes, fijngehakt
  • 100 gr boter (echte!), gesmolten
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: bakpapier, kom

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Lepel de zaadjes uit de tomaatjes en verdeel ze over de bakplaat.
  3. Meng in een kom de panko met de Parmezaan en de kruiden. Voeg de gesmolten boter toe en meng het geheel goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Vul de tomaatjes met een kopje erop met het kruidenmengsel.
  5. Bak de tomaatjes in het midden van de oven ca. 20 minuten tot ze zacht zijn en het kruidenmengsel een mooi korstje heeft.
  6. Laat ze heel even afkoelen alvorens je ze serveert.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*