Gevulde eieren met zalm

Gevulde eieren met zalm

Als je mijn recept voor het klassieke gevulde eitje hebt gezien, dan hoef ik je niet meer te vertellen dat velen het erg jaren ’70 en truttig vinden. En ook niet dat ik er gewoon heel erg van hou en pleit voor een revival. Ouderwets of niet, het is gewoon heel erg lekker en een week geleden had ik wederom weer het bewijs dat de eitjes gewoon van de schaal vliegen. Op een feestje van een neefje die 21 is geworden en waarvoor ik zowel het klassieke eitje als deze variant met zalm heb gemaakt. Beide smaken vonden gretig aftrek!

Ingrediënten

  • 8 eieren, hardgekookt
  • 1 blikje rode, wilde zalm, uitgelekt
  • 50 gr (rode) gerookte zalm, kleingesneden
  • 4 el crème fraîche
  • 2 tl mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 eiwit, half stijf geklopt
  • Paar takjes dille
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: staafmixer, spuitzak met kartelmondje

Aan de slag!

  1. Eerst een tip: koop de eieren een paar dagen van tevoren en keer ze regelmatig om zodat de dooiers niet helemaal naar onderen zijn gezakt maar mooi in het midden zitten. Kook de eieren hard maar niet tot de dooiers groen zien.
  2. Houd 16 kleine plukjes dille apart en hak de rest heel fijn.
  3. Pel de eieren, halveer ze in de lengte en wip de dooiers eruit. Bewaar de eiwitten tot gebruik in een bak koud water.
  4. Doe de eidooiers in een kom met de zalm uit blik, mayonaise, mosterd en crème fraîche en pureer met de staafmixer tot een gladde, luchtige massa. Schep de gehakte dille erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  5. Spatel het geklopte eiwit goed door het mengsel.
  6. Neem de eiwitten uit het water, dep ze droog en schik ze op een schaal.
  7. Doe de eiercrème in de spuitzak en spuit in de holtes van de eiwitten een mooi toefje.
  8. Garneer de eieren met een toefje gerookte zalm en dille.

Tip: Je kunt dit hapje al een paar uur van tevoren voorbereiden. Bewaar de eiwitten in een afgesloten bak in water in de koelkast. Bewaar de eiercrème in de spuitzak tot gebruik in de koelkast. Bewaar de fijngesneden zalm en de takjes dille in afgesloten bakjes in de koelkast. Het opspuiten en garneren doe je vlak voor het serveren. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*