Midden-Oosterse worteldip

Midden-Oosterse worteldip

Weer zo’n heerlijke mezze uit het Midden-Oosten om lekker stukjes pitabrood of rauwkost in te dippen. Een aantal Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse landen hebben hun eigen varianten, dus waar het recept precies vandaan komt weet ik niet. De ene variant is met kaneel, de ander weer met koriander. Soms ook met saffraan of walnoten. Wat ze meestal wel gemeen hebben is gemalen komijn en bijna altijd een beetje pit van cayennepeper of harissa. Het zoete van wortel gaat namelijk heel fijn samen met een beetje pit.

Ingrediënten

  • 500 gr wortelen, geschrapt
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 el olijfolie
  • ¼ tl cayennepeper of harissa
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl citroensap
  • Zout
  • Benodigdheden: kookpan, vergiet, kom, steelpannetje

Aan de slag!

  1. Snijd de wortelen en knoflook in plakjes.
  2. Doe de worteltjes en de knoflook in een pan en schenk er kokend water over tot ze net onder staan. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken en laat daarna goed uitlekken in een vergiet.
  3. Prak het geheel fijn in een kom.
  4. Verhit de olie in een steelpannetje en fruit hierin de komijn en cayennepeper/harissa ca. 1 minuut.
  5. Roer dit mengsel met het citroensap door de wortelpuree en breng op smaak met wat zout.
  6. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*