Kipragout met champignons

Kipragout met champignons

Als je op dieet bent, betekent dat niet dat je niets meer mag eten wat heerlijk romig is. Deze kipragout is namelijk gemaakt met echte boter en room en is toch echt maar ca. 375 calorieën per portie. Wat je er verder bij eet is natuurlijk aan jou, ik heb het onlangs gegeten met wat zilvervliesrijst en een eenvoudige rucolasalade. Alles bij elkaar nog geen 700 calorieën. En ook al ben je niet op dieet, deze ragout is sowieso gewoon ontzettend lekker. Bijvoorbeeld als lunch in een pasteibakje. Ook heerlijk is om de ragout door gekookte pasta te mengen!

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet, in blokjes
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gr (kastanje)champignons, in plakjes
  • 40 gr boter (echte)
  • 200 ml kookroom
  • 3 tl gedroogde dragon
  • 2 el bloem
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Kruid de kipblokjes met zout en peper.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak de kipblokjes op hoog vuur rondom bruin.
  3. Draai het vuur laag en voeg de ui en knoflook toe. Bak al omscheppend tot de ui iets glazig ziet.
  4. Voeg de bloem toe, roer goed door en bak al roerend ca. een minuut mee.
  5. Voeg vervolgens de champignons toe en bak al omscheppend tot ze wat zachter zijn.
  6. Voeg vervolgens de kookroom en dragon toe en laat op laag vuur ca. 5 minuten iets inkoken.
  7. Proef en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*