Dikke tomatensoep met ballen

Dikke tomatensoep met ballen

Een lekker stevige tomatensoep met balletjes, het blijft heerlijk! Ik maak een paar keer per jaar een grote pan en vries wat ik niet heb gegeten gewoon in porties in. Altijd makkelijk om een bakje soep uit de vriezer te halen als je niet veel tijd hebt of gewoon geen zin hebt om te koken. Een stuk knapperig brood uit de oven erbij en je hebt een vullende maaltijd. En voor een vegetarische variant laat je de balletjes gewoon weg of je gebruikt vegetarische balletjes!

Ingrediënten

  • 500 gr rijpe tomaten
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1,5 liter groentebouillon (recept)
  • 250 gr rundergehakt
  • 1 tl bruine suiker
  • Pesto (recept)
  • Vermicelli
  • 2 el milde olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Optioneel: 200 ml kookroom
  • Benodigdheden: grote soeppan, kom, staafmixer

Aan de slag!

  1. Snipper de ui, snijd de tomaten in stukjes, de bleekselderij in heel kleine blokjes en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in de soeppan en fruit hierin zachtjes ca. 10 minuten de ui, bleekselderij en knoflook tot de ui zacht en glazig is.
  3. Voeg de verse tomaten, het blik tomatenblokjes, de bouillon en de suiker toe en laat 10 minuten zachtjes koken op laag vuur.
  4. Kneed ondertussen in een kom het gehakt fijn. Breng op smaak met zout en peper en draai er kleine balletjes van.
  5. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  6. Voeg de balletjes en verkruimelde vermicelli toe en laat nog ca. 10 minuten zachtjes koken.
  7. Voeg voor een romige variant de kookroom toe en warm nog even door zonder de soep nog te laten koken.
  8. Serveer de soep in kommen met een lepeltje pesto erin.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*