Ovengebakken uienringen

Ovengebakken uienringen

Uienringen in een krokant jasje zijn echt heerlijk als snackje bij de borrel. Alleen zijn ze vaak ondergedompeld in beslag en dan gefrituurd. Lekker, maar wel een beetje calorierijk. Gepaneerd en in de oven gebakken is toch net weer wat slanker, en bovendien vind ik ze persoonlijk zo ook nog veel lekkerder!

Ingrediënten

  • 2 grote uien, in ringen
  • 1 el cajunkruiden
  • 225 gr panko (Japans broodkruim)
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 150 gr bloem
  • 2 eieren
  • Olijfoliespray

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spray het papier in met de olie.
  2. Klop de eieren in een diep bord los met een scheutje water. Meng in een ander bord de bloem met de cajunkruiden en in een volgend bord de panko met de Parmezaanse kaas.
  3. Wentel de uienringen door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko. Spreid de ringen uit over de bakplaat en spray er nog wat olie over.
  4. Bak de uien in het midden van de oven in 20 tot 25 minuten bruin en krokant. Serveer direct.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*