Caesar wrap

Caesar wrap

Deze caesar wrap is een heerlijke lunch en weer eens wat anders dan een boterhammetje. De wrap is geïnspireerd op de klassieke caesarsalade maar wel iets aangepast door er spek aan toe te voegen. Hoewel vaak wordt gedacht dat de salade is vernoemd naar Julius Caesar, is dat niet het geval. De salade is bedacht door Caesar Cardini (1896-1956), een hotel- en restauranteigenaar en chef-kok van Italiaanse afkomst, die in San Diego woonde en in Tijuana in Mexico werkte. Zijn salade bestond uit Romaine sla (bindsla), gekookt ei, Parmezaanse kaas, croutons en een dressing van olijfolie, citroensap, knoflook en Worchestershiresaus. Later zijn anderen aan de haal gegaan met de salade door er andere ingrediënten aan toe te voegen zoals stukjes spek of kip en de dressing aan te passen met mayonaise en ansjovis. De mayo heb ik weggelaten, maar ansjovis wel gebruikt omdat ik die ziltige smaak echt heerlijk vind. Bovendien heb ik geen croutons gebruikt omdat de tortilla als voor de koolhydraten zorgt.

Ingrediënten

  • 4 grote tortilla’s
  • 4 hardgekookte eieren, in partjes
  • 100 gr ontbijtspek of bakbacon
  • 150 gr Romaine sla, fijngesneden
  • 50 gr Parmezaanse kaas, in krullen geschaafd
  • 4 ansjovisfilets, heel fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl citroensap of witte wijnazijn
  • 2 tl Worchestershiresaus
  • Versgemalen zwarte peper
  • Benodigdheden: koekenpan, kommetje

Aan de slag!

  1. Terwijl de eieren koken, bak je in een droge koekenpan de plakjes spek/bacon lekker knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Klop in een kommetje een dressing van de olijfolie, citroensap of azijn, knoflook, Worchestershiresaus en de ansjovis en breng ops maak met wat peper.
  3. Verwarm de tortilla’s 30 seconden in de magnetron zodat ze iets zachter zijn.
  4. Beleg de tortilla’s met de sla, spek, ei en de Parmezaanse kaas.
  5. Druppel de dressing erover en rol de tortilla’s losjes op.
  6. Steek er 2 cocktailprikkers in en snijd ze schuin doormidden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*