Wrap met gerookte kip

Wrap met gerookte kip

Ik heb de laatste tijd iets met tortilla’s. Ik maak er wraps van zoals de caeser wrap of die met rosbief als lunch of lichte avondmaaltijd, en zelfs pizza! Recent heb ik als zondagslunch een wrap gemaakt met zelfgerookte kipfilet. En het leuke van dergelijke wraps is ook dat je ze nog in kleine stukjes kunt snijden als borrelhapje. Heel veelzijdig en supersimpel om te maken!

Ingrediënten

  • 4 tortilla’s
  • 2 gerookte kipfilets (recept)
  • 8 à 10 zongedroogde tomaatjes, uitgelekt
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl tomatenpuree
  • 50 gr ijsbergsla, fijngesneden
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: kommetje, prikkers

Aan de slag!

  1. Snijd de zongedroogde tomaatjes heel fijn en meng ze in een kommetje met de mayonaise en tomatenpuree. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de kipfilets schuin in heel dunne plakjes.
  3. Verwarm de tortilla’s ca. 30 seconden in de magnetron zodat ze wat zachter zijn.
  4. Bestrijk de tortilla’s met de tomatenmayonaise en beleg ze met de sla en kip. Maal er eventueel nog wat peper over.
  5. Rol de tortilla’s op, steek er 2 prikkers in en snijd ze schuin doormidden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*