Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

Zoet is aan mij niet besteed, dus ook koekjes niet. Maar ik vind het wel leuk om af en toe te bakken. Niet voor mezelf, maar voor als ik gasten heb en soms ook op verzoek. Deze Amerikaanse chocolate chip cookies zijn bij mij in de loop der jaren al heel wat keren uit de oven gekomen. Je kunt ze uiteraard in elke supermarkt ook gewoon low budget krijgen, maar dat is echt niet te vergelijken met zelfgebakken. Wanneer je ze zelf bakt, zijn ze namelijk lekker crunchy vanbuiten en nog heerlijk zacht vanbinnen. Niet te vergelijken met fabriekswerk!

Ingrediënten

  • 200 gr pure chocoladedruppels, iets fijner gehakt
  • 225 gr bloem
  • 150 gr zachte boter (echte)
  • 80 gr lichtbruine suiker
  • 80 gr gewone suiker
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 groot ei
  • ½ tl baking soda
  • ¼ tl zout
  • Hulpmiddelen: bakpapier, kom, garde of mixer, spatel

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  2. Mix in een kom de boter met de suiker en lichtbruine suiker tot een romige massa. Voeg het ei en vanille-extract toe en roer goed door.
  3. Voeg de bloem, baking soda en zout toe en roer goed door met een spatel. Roer als laatste de chocoladedruppels door het beslag.
  4. Maak met een lepel ca. 20 hoopjes van het beslag op de bakplaten. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de hoopjes overblijft want ze vloeien uit.
  5. Bak de koekjes in 8 tot 10 minuten tot ze lichtbruin aan de randen zijn en nog een beetje zacht in het midden.
  6. Neem de bakplaten uit de oven en laat de koekjes een paar minuten liggen tot ze wat steviger zijn. Leg ze daarna op een rooster tot ze volledig zijn afgekoeld.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*