Paasbrunch ideeën

Paasbrunch ideeën

Echt heel uitgebreid thuis brunchen, doen de meeste mensen enkel met Pasen. Eigenlijk best jammer, we zouden het gewoon vaker moeten doen! Zo nu en dan met je familie of vrienden lekker uitgebreid brunchen op zondag is weer eens wat anders dan een paargangendiner koken!

Wil jij een uitgebreide paasbrunch organiseren maar zit je zonder inspiratie? Hieronder vind je meer dan genoeg ideeën, van supersimpele recepten tot een aantal die wat lastiger zijn.

Brood
Een paasbrood mag natuurlijk niet ontbreken. Ik heb het nog nooit gebakken omdat ik er niet van hou, dus een recept heb ik helaas niet voor je. Maar ik heb natuurlijk wel andere broodrecepten die prima op de paastafel kunnen. Uiteraard croissantjes voor wie het aandurft, want het is niet makkelijk. Iets makkelijker zijn bagels en zoute pretzels en echt makkelijk is een boerenbrood waarvoor je het deeg niet eens hoeft te kneden!

Eieren
Geen Pasen zonder eieren! Een gewoon gekookt eitje is natuurlijk het makkelijkst, maar eieren zijn zo veelzijdig! Als je normaal gesproken van een zacht eitje houdt, probeer dan eens oeufs en cocotte met spekjes en basilicum. Even in de oven en klaar! Ook lekker zijn romige roereieren met spek (roereieren zijn ook lekker met gerookte zalm), ei in een krokant hambakje of gewoon een simpele eiersalade. Ook leuk op een paastafel zijn gevulde eieren, gewoon of met zalm. En als je echt wilt uitpakken, maak dan Eggs Benedict op toast. Bedenk alleen wel dat een ei pocheren misschien niet gelijk lukt als je het nog nooit gedaan hebt. En als je nog nooit Hollandaisesaus hebt gemaakt, is het ook beter dit eerst eens te oefenen want het kan snel schiften.

Sandwiches
Van die mini-sandwiches die worden geserveerd bij een high tea zijn ook hartstikke leuk voor een paasbrunch. Of wat dacht je van een klassieke clubsandwich of een clubsandwich met zalm en tzatziki? Clubsandwiches kun je ook prima in vieren snijden voor een kleinere, hapklare variant. En ook heel lekker zijn pittige broodreepjes met mosterd en ei. Omdat ze in de pan worden gebakken, zijn ze heerlijk krokant!

Wraps
Wraps zijn supersimpel om te maken en kan je ook al de avond tevoren doen! Bovendien kun je ermee variëren door ze in twee of vier stukken te snijden, maar ook in meerdere kleine stukjes als klein hapje. Prikkertjes erin en klaar. Een klassieker is de wrap met gerookte zalm, roomkaas en dille. Altijd goed! Ook heel lekker is een wrap met gerookte kip en tomatenmayonaise of met rosbief en mierikswortelcrème. En als je van een caesarsalade houdt, dan is de caesar wrap, geïnspireerd op deze klassieke salade, heerlijk!

Voor de wrap met zalm: gebruik hiervoor het recept van de tostada met zalm. Alleen bak je de tortilla’s dan niet knapperig, maar maak je ze even zacht in de magnetron. Als je ze hebt belegd, rol je ze vervolgens op.

Hartig bakken
Tja, als je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik niet van zoetigheid hou. De rubriek zoet bakken blijft dan ook hopeloos achter op de website. Hoewel mijn chocolade macarons zeker niet misstaan op een paastafel. Maar ik heb wel een paar lekkere hartige baksels die echt goed bij een paasbrunch passen. Supermakkelijk te maken zijn de ham-kaasrolletjes van bladerdeeg. Iets meer werk, maar zeker niet moeilijk zijn hartige muffins. Deze kun je al de avond tevoren bakken; ze zijn de volgende dag nog steeds lekker. En anders kun je ze altijd nog even kort oppiepen in de oven. Last but not least vind ik een flammkuchen erg lekker en geschikt voor een uitgebreide brunch. In kleinere stukjes gesneden is het een heerlijk hapje!

Tot slot
Naast koffie en thee mag versgeperste jus d’orange niet ontbreken. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere sapjes of een smoothie, maar ik persoonlijk vind verse jus nog altijd het lekkerst. Wat bij mij ook standaard op tafel komt tijdens een uitgebreide brunch is een heerlijk glaasje bubbels. Prosecco, cava, champenoise of echte champagne, het is allemaal goed. Kies gewoon wat jij lekker vindt of wat past bij je budget. Verder roomboter, eventueel wat kaas en vleeswaren en zoetigheden voor op het brood en als je nog ander zoet op tafel wilt, dan kun je denken aan scones (met jam en clotted cream) en muffins. En chocolade paaseitjes mogen natuurlijk helemaal niet ontbreken op een paastafel!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*