Stracciatella

Stracciatella

No, questo non è un gelato, è una zuppa! Capisce? Dus dat… 😉 Ik zal het toch maar even vertalen: Nee, dit is geen ijs maar een soep. Begrijp je? Je moet bekend zijn met de Italiaanse keuken om te weten dat stracciatella niet alleen roomijs met stukjes chocola is, maar ook een soep met ei-sliertjes. Niet een heel dikke vullende soep, maar meer één die je als voorgerecht eet (Italianen eten dit veelal tijdens kerstmis). En echt zo simpel om te maken!

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 el griesmeel
  • 2 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • Snufje nootmuskaat
  • 1 liter koude kippenbouillon (recept)
  • 2 el bladpeterselie, fijngehakt
  • Zout en versgemalen peper
  • Hulpmiddelen: kom, garde, kookpan

Aan de slag!

  1. Klop in een kom de eieren los met een garde. Roer de griesmeel, Parmezaanse kaas en nootmuskaat er goed door.
  2. Voeg 200 ml van de koude bouillon toe en roer alles goed door tot een gladde saus.
  3. Breng de rest van de bouillon in een pan aan de kook en haal dan de pan van het vuur.
  4. Giet al roerende met een garde langzaam het eimengsel bij de warme bouillon.
  5. Zet de pan terug op het vuur en laat de soep ca. 3 minuten zachtjes doorkoken tot het eimengsel sliertjes gaat vormen.
  6. Roer de peterselie erdoor en breng de soep eventueel op smaak met zout en peper.
  7. Serveer direct.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*