Salade met sardientjes, kaas en croutons

Salade met sardientjes, kaas en croutons

Deze salade heb ik onlangs gemaakt als maaltijdsalade. Voor grote eters vult hij misschien niet genoeg en is het meer een lunch, maar ik heb hier echt genoeg aan als avondmaaltijd. De basis van het recept is geleend uit een oude Allerhande. Maar zoals met nagenoeg alle recepten die ik online vind of uit tijdschriften of boeken heb, heb ik ook hieraan weer mijn eigen draai gegeven. Dat is ook het leuke aan koken, je kunt veel aanpassen naar eigen smaak en fantasie!

Ingrediënten

  • 1 blikje sardientjes
  • 4 plakken oude kaas, in stukjes gebroken
  • 300 gr ijsbergsla, grof gesneden
  • 30 gr platte peterselie, blaadjes grof gehakt
  • 2 el kappertjes, uitgelekt
  • 4 sneetjes meergranenbrood (naar wens met of zonder korst)
  • 1 teentje knoflook
  • 8 el caesar dressing (recept)
  • Versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: zeef, kom, schaal, kwastje, koekenpan

Aan de slag!

  1. Laat in een zeef boven een kom de sardientjes uitlekken.
  2. Meng in een schaal de sla met de kappertjes, peterselie en de dressing.
  3. Pers het teentje knoflook uit in de uitgelekte olie van de sardientjes en pluk de sardientjes zelf grof uit elkaar.
  4. Bestrijk met een kwastje de boterhammen aan beide kanten dun met de olie en snijd ze diagonaal in vieren.
  5. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de brooddriehoekjes aan beide kanten knapperig.
  6. Verdeel de sla over 4 borden en verdeel daarover de croutons, kaas en sardientjes. Maal er nog wat peper over.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*