Bladerdeeghapjes met twee vullingen

Bladerdeeghapjes met twee vullingen

Deze heerlijke borrelhapjes heb ik pas geleden gemaakt van restjes. Ik had nog een halve zak spinazie en een stukje feta over van andere recepten en in de vriezer nog wat plakjes bladerdeeg en een klein portie lamsgehakt. En daarvan heb ik deze hapjes gemaakt met een Midden-Oosterse twist door za’atar en ras el hanout te gebruiken. Je kunt deze specerijenmixen ook gewoon weglaten en enkel peper en zout gebruiken, of je gebruikt kruiden/specerijen naar eigen smaak. Doe gewoon wat jij lekker vindt!

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 100 gr feta
  • 150 gr verse spinazie, kleingesneden
  • ½ ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1,5 tl za’atar (of meer naar smaak)
  • 150 gr runder- of lamsgehakt
  • 1 tl ras el hanout (of meer naar smaak)
  • 1 ei, losgeklopt met een scheutje water
  • Zonnebloemolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: grote koekenpan of wok, 2 kommen, bakpapier

Aan de slag!

  1. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan of wok en fruit hierin de ui op middelhoog vuur tot deze zacht en glazig is. Voeg de knoflook en za’atar toe en fruit nog een minuut mee. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel op een bord op een laagje keukenpapier zodat de olie eruit kan trekken en laat zo afkoelen.
  2. Doe het gehakt in een kom met de ras el hanout en ruim peper en zout. Kneed het geheel goed door.
  3. Verbrokkel in een andere kom de feta en meng met een vork het spinaziemengsel er goed door.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Snijd alle bladerdeegplakjes in 4 gelijke vierkantjes.
  6. Leg op 12 van de vierkantjes een lepeltje van het spinaziemengsel, vouw de punten naar het midden en druk ze aan. Knijp de naden voorzichtig dicht zodat je een soort kussenvormpje krijgt.
  7. Doe dit ook met de overige vierkantjes en het gehaktmengsel.
  8. Leg de bladerdeegkussentjes op de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
  9. Bak de hapjes in ca. 20 minuten in het midden van de oven goudbruin.

Tip: Je kunt de hapjes al eerder maken en in de koelkast bewaren tot het tijd is om ze af te bakken in de oven!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*