Sushi van zalm en omelet, zonder rijst

Sushi van zalm en omelet, zonder rijst

Sushi goed strak rollen is best wel een dingetje. Ook het maken van perfecte sushirijst trouwens, het luistert heel nauw. En wat betreft de vis is het bijna altijd rauw, wat niet iedereen een prettig idee vindt. Vind jij sushi maken teveel gedoe en eet je liever geen rauwe vis? Dan is dit receptje misschien wel wat voor jou! Geen rijst, geen rauwe vis, maar toch een sushi-achtig hapje! Lekker als een brunch of lunchgerechtje, maar ook als borrelhapje!

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 el (kook)room
  • 2 norivellen
  • 100 gr gerookte zalm
  • ¼ komkommer
  • 2 el crème fraîche of verse roomkaas
  • 1 tl wasabi
  • Boter (echte)
  • Japanse sojasaus
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: kom, kommetje, grote en kleine koekenpan

Aan de slag!

  1. Klop in een kom de eieren los met de room en breng op smaak met zout en peper.
  2. Meng in een kommetje de crème fraîche of roomkaas met de wasabi.
  3. Snijd de komkommer in de lengte door en schraap met een lepeltje de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in dunne reepjes.
  4. Verhit een koekenpan en rooster hierin zonder vetstof de norivellen enkele seconden per kant tot ze knapperig zijn. Je kunt ze ook met een tang roosteren boven een gaspit, maar pas op dat ze niet verbranden.
  5. Verhit een beetje boter in een kleine koekenpan en bak hierin van de helft van het eimengsel een omelet. Bak een tweede omelet van de andere helft.
  6. Bestrijk de omeletten met de wasabicrème en beleg ze met een norivel en de zalm.
  7. Verdeel ca. 5 cm van de rand reepjes komkommer over de omeletten en rol ze strak op.
  8. Snijd elke rol in stukjes van 3 à 4 cm.
  9. Serveer met de sojasaus om in te dippen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*