Japanse dressing

Japanse dressing

Met deze eenvoudige dressing geef je salades en gewokte of geblancheerde (oosterse) groenten een Japanse touch. Zo gebruik ik de dressing bijvoorbeeld wel eens voor een maaltijdsalade met gebakken biefstukreepjes en oosterse groenten, of voor een bijgerecht salade met peultjes en taugé. Als je geen mirin (Japanse zoete rijstwijn) kunt vinden, dan kun je dit ook vervangen door sherry, hoewel het wel verschilt van smaak. Bovendien bevat sherry veel meer alcohol. De mirin die namelijk het meest verkrijgbaar is in Nederland, is shin mirin. Deze bevat een alcoholpercentage van nog geen 1 procent zodat er geen accijns over hoeft te worden geheven.

Ingrediënten

  • 2 el Japanse sojasaus
  • 2 el mirin
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 tl verse gember, geraspt
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el arachideolie

Aan de slag!

  1. Doe alle ingrediënten in een kommetje en klop goed door, of doe het in een shaker en schud krachtig. Ik doe altijd het laatste omdat de ingrediënten dan echt goed gemengd worden.
  2. Je kunt de dressing al eerder maken en vlak voor gebruik nog een keer goed doorkloppen of shaken. De sojasaus en mirin scheiden zich namelijk van de olie als het even staat.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*