Zalm met wasabi en salade met peultjes en taugé

Zalm met wasabi en salade met peultjes en taugé

Doe eens wat anders met een stukje zalm! Gemarineerd in wasabi-olie geef je zalm een Japanse touch. Gecombineerd met een eenvoudige salade van peultjes, taugé en komkommer in een Japanse dressing en rijst (ik gebruik graag een combi van wilde en witte rijst) heb je een supergezonde en caloriearme maaltijd met een Japanse twist! Serveer eventueel met wat sojasaus om de zalm en de salade in te dippen.

Ingrediënten

  • 500 gr zalmfilet zonder huid
  • 4 tl wasabipasta (meer mag naar smaak uiteraard)
  • 200 gr peultjes, afgehaald
  • 50 gr taugé
  • ¼ komkommer
  • Japanse dressing (recept)
  • 2 el zonnebloem- of arachideolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Hulpmiddelen: 2 schalen, kookpan, vergiet, koekenpan

Aan de slag

  1. Meng in een schaal de olie goed met de wasabi.
  2. Snijd de zalm in blokjes en kruid ze met zout en peper. Schep ze door de wasabi-olie en laat minstens een uur marineren. Schep af en toe om.
  3. Blancheer ondertussen de peultjes enkele minuten, giet af en doe ze dan een paar minuten in ijswater zodat ze hun knapperigheid behouden. Laat ze daarna goed uitlekken in een vergiet.
  4. Snijd de komkommer in blokjes en maak de Japanse dressing.
  5. Als je er rijst bij eet, kook die dan ook ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Meng in een schaal de peultjes met de taugé, komkommer en de dressing.
  7. Verhit een koekenpan en bak hierin de zalmblokjes met de wasabi-olie in 4 à 5 minuten totaal tot ze aan alle kanten een mooi lichtbruin kleurtje hebben.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*