Romige knoflooksaus

Romige knoflooksaus

Met dit heerlijke zomerse weer (op het moment van schrijven) worden de barbecues weer massaal tevoorschijn gehaald. Ik kon het afgelopen weekend niet buitenkomen, of ik rook overal die heerlijke geur van hete kooltjes en gegrild vlees. Helaas niet voor mij, want barbecueën in je uppie is zó niet gezellig 🙁 Moet binnenkort maar weer eens iets organiseren in een mooi weekend!

Anyway, wanneer ik een barbecue organiseer, dan maak ik ook altijd zelf de sauzen voor erbij. Bijvoorbeeld cocktailsaus, pindasauskerriesaus en barbecuesaus. En uiteraard ook knoflooksaus. Heel standaard allemaal, maar ervaring leert dat deze sauzen gewoon altijd gretig aftrek vinden. En deze knoflooksaus is natuurlijk niet alleen lekker bij een barbecue, maar ook als dip bij rauwkost of als je iets van shoarma, köfte of falafel eet!

Ingrediënten

  • 500 ml mayonaise (recept)
  • 250 ml slagroom
  • 6 flinke teentjes knoflook, geperst
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Hulpmiddelen: kom, garde, spatel

Aan de slag!

  1. Klop in een kom met een garde de slagroom iets lobbig, maar niet stijf.
  2. Spatel de mayonaise erdoor tot een homogene massa.
  3. Roer de peterselie, bieslook en knoflook erdoor. Als de saus te dun is, kun je extra mayonaise of lobbige room toevoegen.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Bewaar minimaal een uur afgedekt in de koelkast zodat de smaken goed kunnen mengen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*