Gemarineerde, gegrilde entrecote (BBQ)

Gemarineerde, gegrilde entrecote (BBQ)

Het seizoen is ervoor begonnen, dus ik blijf nog even in de barbecuesfeer met mijn recepten. Deze doe ik best regelmatig, ook buiten het barbecueseizoen. Alleen doe ik het buiten het seizoen met een iets platter geslagen kogelbiefstukje en dan even om en om in de grillpan (ik hou van medium rare). Voor op de barbecue gebruik ik liever entrecote vanwege de vetrandjes. Dan wordt het vlees tenminste niet zo droog.

Ingrediënten

  • 4 entrecotes, op kamertemperatuur
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Sap van een citroen
  • 4 el droge witte wijn
  • 2 el milde olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Hulpmiddelen: lage schaal, maatbeker, barbecue of grillpan

Aan de slag!

  1. Leg de entrecotes in een grote, lage schaal.
  2. Klop voor de marinade de wijn, citroensap, olijfolie, knoflook en oregano in een maatbeker en breng op smaak met zout en peper.
  3. Giet de marinade over de biefstuk en laat 2 uur afgedekt op een koele plaats (maar niet in de koelkast) staan.
  4. Laat het vlees uitlekken en gril gedurende 3 tot 5 minuten (afhankelijk van gewenste cuisson) op de barbecue of in een grillpan. Draai om en gril nogmaals 3 tot 5 minuten.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*