Koude kerriesaus

Koude kerriesaus

Een koude kerriesaus is superlekker als dipsaus bij (zelfgemaakte) naturel chips of rauwkost. Maar gezien het huidige seizoen ook een heerlijke saus voor bij de barbecue. Samen met knoflooksaus, whiskysaus, barbecuesaus en pindasaus. Heel standaard allemaal, maar het zijn wel dé sauzen die gewoon het meest worden gegeten en daarom ideaal als je een barbecue organiseert voor een grotere groep.

De hoeveelheid van dit recept is ruim voldoende als dipsaus of voor twee tot vier personen bij de barbecue. Voor vier personen gewoon verdubbelen of een equivalent daarvan voor nog meer personen.

Ingrediënten

  • 250 ml mayonaise (recept)
  • 3 el kerriepoeder, mild of pittig naar smaak
  • 2 tl milde paprikapoeder
  • 3 el water
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper

Aan de slag!

  1. Meng in een kleine kom de kerriepoeder en paprikapoeder. Voeg het water toe en roer tot een papje.
  2. Voeg de mayonaise toe en roer het geheel goed door tot een homogene massa.
  3. Proef en voeg eventueel nog wat kerriepoeder toe als de saus nog teveel naar mayonaise smaakt.
  4. Breng de saus op smaak met wat zout en peper.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*