Gemarineerde kippenpoten (BBQ)

Gemarineerde kippenpoten (BBQ)

Hoe heerlijk is een lekker gemarineerde kipdrumstick van de barbecue!? Al hou ik niet van kluiven – ik pluk het vlees van het bot – een kippenpoot mag bij mij echt niet ontbreken als ik ga barbecueën. Ik doe ze overigens wel altijd even voorgaren; niet hard koken, maar pocheren. Sowieso omdat je dan zeker weet dat de kip goed door en door gaar is en het risico op salmonella wordt geminimaliseerd, maar ook omdat het grillen dan niet zo lang duurt.

Ingrediënten

  • 8 flinke kipdrumsticks
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemberpoeder
  • 5 el ketjap
  • 1 tl sambal
  • 2 el zonnebloemolie
  • Zout
  • Hulpmiddelen: kookpan, vergiet, schaal

Aan de slag!

  1. Breng op een kleine pit een pan water met wat zout aan de kook, draai het vuur laag en laat de drumsticks 10 minuten pocheren (tegen de kook aan houden). Neem ze uit het water, laat ze even uitlekken in een vergiet en dep ze goed droog met keukenpapier.
  2. Meng in een schaal de knoflook, komijn, koriander, gember, ketjap, sambal en olie. Doe de kip erbij en meng goed door. Laat 2 uur afgedekt marineren in de koelkast. Laat een kwartier voor ze op de barbecue gaan buiten de koelkast op temperatuur komen.
  3. Leg de kippenpoten niet direct boven het hete vuur maar indirect. Dus aan de zijkanten van het rooster of liever op een hoger geplaatst rooster, eventueel een tweede rooster als je een grote barbecue hebt.
  4. Laat ze om en om in ca. 15 minuten garen. Verplaats de kip daarna tot vlak boven de hitte en rooster ze dan nog om en om tot ze een mooi bruin en knapperig korstje hebben.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*