Capresespiesjes

Capresespiesjes

Dit spiesje is zo eenvoudig te maken, dat je er echt geen keukenskills voor nodig hebt. De klassieke Italiaanse combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum is zeker geen culinair hoogstandje, maar ze gaan wel altijd heel hard als ik ze serveer. Nagenoeg iedereen vindt dit gewoon heel lekker. Afgelopen weekend heb ik nog een hele schaal vol gemaakt voor een gecombineerde B-day en housewarming party van mijn BFF en deze schaal was van alles wat op tafel stond (en dat was veel) zo’n beetje het snelst al leeg! Het is gewoon een heerlijk hapje als onderdeel van een buffet, bij een borrel of een schaal antipasti bij een Italiaans dinertje.

Ingrediënten

  • 20 kleine cherrytomaatjes of romatomaatjes (snoeptomaatjes)
  • 20 bolletjes minimozzarella
  • 40 niet al te grote basilicumblaadjes
  • Extra smaakmakers: versgemalen zeezout en zwarte peper of balsamicoazijn en extra vergine olijfolie of verse pesto
  • Hulpmiddelen: prikkers

Aan de slag!

  1. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken.
  2. Was de tomaatjes en halveer ze.
  3. Steek nu op een prikker een half tomaatje, een basilicumblaadje, een mozzarellabolletje, weer een basilicumblaadje en nog een half tomaatje.
  4. Schik de spiesjes mooi op een schaal of bord.
  5. Kies hoe jij ze op smaak wilt brengen. Naar wens door er wat peper en zeezout over te malen, een beetje balsamico en olijfolie over te sprenkelen of door ze licht te bestrijken met wat verse pesto.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*