Knoflook-parmezaanbrood

Knoflook-parmezaanbrood

Hier blijf je van eten! Ik had nog een rol kant-en-klaar vers pizzadeeg in de koelkast liggen waar ik iets mee moest doen voor de uiterste datum. Yep, je leest het goed: kant-en-klaar! Normaal ben ik daar niet van, maar het gekoelde pizzadeeg van het merk Tante Fanny bevat geen conserveringsmiddelen en andere onnodige toevoegingen, enkel olijfolie. Dus dan vind ik het oké om te kopen. En het scheelt een hoop tijd! Het deeg zit al op een vel bakpapier en rol je zo uit op de bakplaat. Als je wel zelf het deeg wilt maken, volg dan dit recept. Uiteraard is de tijd om dit knoflookbrood te maken dan wel langer.

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg (ca. 400 gr)
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 50 ml milde olijfolie
  • Hulpmiddelen: maatbeker, staafmixer, kwastje, bakpapier

Aan de slag!

  1. Hak de knoflook fijn en doe in de maatbeker met de olie. Pureer met de staafmixer.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Rol het pizzadeeg uit tot een platte rechthoekige lap van ca. 25 x 30 cm en leg op een vel bakpapier op de bakplaat.
  4. Bestrijk het deeg heel ruim met de knoflookolie.
  5. Bestrooi vervolgens met de Parmezaan en de peterselie.
  6. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 12-15 minuten tot de rand knapperig is en de kaas gesmolten.
  7. Snijd het brood in gelijke repen en serveer direct.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*