Kabeljauw met Parmaham

Kabeljauw met Parmaham

Dit recept is zo simpel maar ook zo lekker! Een gebakken kabeljauwfiletje is sowieso al lekker, maar de Parmaham geeft het een Italiaanse twist en houdt de kabeljauw ook lekker sappig! Ik eet dit regelmatig, denk wel eens per maand, maar ik kwam nu pas tot de ontdekking dat ik het recept nog nooit online had gezet. Als je er van houdt, eet het dan met gewokte of geblancheerde zeekraal. Of anders sperzieboontjes op z’n Italiaans. En daarbij lekker gebakken aardappeltjes!

Ingrediënten

  • 4 kleine kabeljauwfilets
  • 8 plakken Parmaham
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 el boter
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Breng de kabeljauw op smaak met zout en peper. Doe het echter rustig aan met het zout, want de Parmaham is ook al zoutig.
  2. Omwikkel elk stuk vis stevig met 2 plakken Parmaham.
  3. Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak de stukken kabeljauw op middelhoog vuur in ca. 5 tot 7 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) om en om tot de ham krokant en de vis net gaar is. De kabeljauw moet binnenin nog een beetje ‘glanzend/glazig’ zien.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*