Nacho’s uit de oven

Nacho’s uit de oven

Mexicaans snacken bij de borrel! Ik maak dit zo nu en dan op een vrijdag- of zaterdagavond. Voor als ik bezoek heb, maar ook gewoon voor mij alleen. In het laatste geval maak ik dan geen avondmaaltijd meer; ik heb dan voor de hele avond echt genoeg hieraan. Beetje tv kijken, internetten, aan mijn blog werken en ondertussen deze nacho’s snacken. Heerlijk toch!

Ingrediënten

  • 200 gr tortilla chips
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix (recept)
  • 4 el gesneden jalapeño pepers (potje)
  • 75 gr cheddar, grof geraspt
  • 75 gr mozzarella, grof geraspt
  • 2 blikken tomatenblokjes, uitgelekt
  • 3 el guacamole (recept)
  • ½ el olijfolie
  • Materialen: koekenpan, ovenschaal

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de kruidenmix toe en bak nog even mee.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  3. Doe een laagje tortillachips in de ovenschaal en verdeel hierover wat van het gehakt, pepers, kaas, guacamole en tomatenblokjes. Herhaal nogmaals en eindig met een laag tortillachips en kaas.
  4. Zet de schaal ca. 20 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.
  5. Serveer de tortillachips warm met crème fraîche en guacamole om te dippen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*