Krabsalade voor op toast of brood

Krabsalade voor op toast of brood

Krabsalade ken je vast wel uit de supermarkt. Echter bevat nagenoeg geen enkele salade echte krab, maar zijn ze vooral gemaakt van surimi (witvis met een krabsmaak). Is ook logisch want echt krabvlees maakt zo’n salade gewoon te duur terwijl surimi spotgoedkoop is. Persoonlijk heb ik ook niets tegen surimi, ik vind het lekker en eet regelmatig surimisticks zo uit het vuistje als ik lekkere trek heb. Maar ja, echte krab is natuurlijk veel lekkerder. Pas geleden heb ik dan ook eens een keer gekookt koningskrabvlees gekocht. Bijna 23 euro voor 200 gram, maar zo lekker! Daar heb ik dus een heerlijke krabsalade van gemaakt voor op toast. Het recept hieronder is voor 4 personen, maar dan wel ook met surimi omdat koningskrab zo duur is. Maar je kunt natuurlijk voor jezelf beslissen of je voor de mix gaat, voor alleen koningskrab of alleen surimi.

Ingrediënten

  • 200 gr gekookt (king)krabvlees
  • 200 gr surimi
  • 1 hardgekookt ei
  • 4 el mayonaise
  • ¼ teentje knoflook, heel fijngehakt
  • Klein beetje citroensap
  • Rasp van een kwart citroen
  • Versgemalen zeezout en witte peper

Aan de slag!

  1. Snijd het krabvlees en de surimi in kleine stukjes.
  2. Hak het gekookte ei heel fijn.
  3. Meng in een kom krab, surumi, ei, mayonaise en knoflook goed door.
  4. Breng het geheel op smaak met wat citroensap, zout en peper.
  5. Laat het liefst een paar uur afgedekt in de koelkast staan voor gebruik.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*