Quesadilla met spinazie

Quesadilla met spinazie

Dit Mexicaanse gerechtje is echt heerlijk als lunch! Quesadilla betekent letterlijk ‘kaasdingetje’ en is dan ook een soort tosti maar dan gemaakt met tortilla’s in plaats van brood. Wel iets wat je echt thuis moet eten en niet mee kan nemen naar je werk want ze moeten gebakken worden en warm gegeten. Afgekoeld worden ze ontzettend taai en oppiepen in de magnetron wordt klef. Uiteraard moet de quesadilla kaas bevatten en daaraan kun je andere ingrediënten toevoegen. In dit geval spinazie, maar bijvoorbeeld ook stukjes gegaarde kip, ham, chorizo, champignons of wat je maar lekker vindt! Ze zijn overigens best machtig, dus van twee quesadillas kun je gemakkelijk met vier personen eten.

Ingrediënten

  • 4 grote maïstortilla’s
  • 300 gr verse spinazie, gewassen
  • 75 gr pittige cheddar, geraspt
  • 75 gr mozzarella, geraspt
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 el crème fraîche
  • Milde olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: grote koekenpan

Aan de slag!

  1. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot en knoflook zachtjes. Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken. Breng op smaak met zout en peper en neem van het vuur.
  2. Bestrijk 2 tortilla’s met de crème fraîche en beleg met het spinaziemengsel, de mozzarella, cheddar en de bosuitjes. Leg de 2 overige tortilla’s erop.
  3. Verhit een beetje olie in de koekenpan en bak een quesadilla op laag vuur ca. 5 minuten tot de tortilla knapperig en bruin is. Druk de bovenste tortilla goed aan. Keer om met behulp van een bord en bak de andere kant ook nog ca. 5 minuten. Herhaal met de andere quesadilla of werk met 2 pannen tegelijk.
  4. Snijd ze allebei in 4 kwarten of 8 punten.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*