Mediterrane zeevruchtensoep

Mediterrane zeevruchtensoep

Deze zeevruchtensoep is zo jummie! En het fijne is dat je de soep in een half uur op tafel hebt, inclusief de voorbereiding. Wil je zelf ook verse visfond maken, doe dit dan wel eerder. Want je moet dan eerst visbouillon maken, deze dan nog eens af laten koelen en daarna in laten koken. Leuk klusje om eens in een weekend te doen, want je kunt de fond prima invriezen voor later gebruik. Belangrijk is dat je bij de bereiding van de bouillon geen zout gebruikt, want als je het laat inkoken wordt de fond echt te zout. Meer over het maken van bouillon kun je in deze blog lezen. Wil je de soep nog wat aantrekkelijker serveren, voeg dan per portie vier à vijf gekookte mosselen in de schelp toe. Warm deze tijdens de laatste vijf minuten dan even mee in de soep.

Ingrediënten

  • 250 gr gemengde zeevruchten (eventueel diepvries)
  • 150 gr fijne soepgroenten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
  • 380 ml visfond (ingekookte visbouillon)
  • 2 takjes tijm
  • 8 semigedroogde tomaatjes, uitgelekt en in stukjes
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: 4 partjes citroen
  • Materialen: ruime kookpan

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een ruime pan op matig vuur en fruit hierin de knoflook even kort aan.
  2. Voeg de soepgroenten toe en bak een paar minuten mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes met sap, visfond, 200 ml water en de takjes tijm toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
  4. Zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Voeg de zeevruchten en zongedroogde tomaatjes toe en breng op smaak met zout en peper.
  6. Warm de soep nog 5 minuten door.
  7. Vind je de soep te dik, voeg dan nog wat heet water toe.
  8. Vis de tijmtakjes uit de soep, schep de soep in borden of kommen en garneer met de peterselie en eventueel een partje citroen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*