Romige mosterdsoep

Romige mosterdsoep

Deze soep is heerlijk als voorgerecht, maar ook prima als lichte maaltijd wanneer je niet al teveel tijd hebt. De soep is namelijk binnen een half uur klaar omdat je niets hoeft voor te bereiden of te snijden. Ik gebruik altijd kippenbouillon omdat ik dat het lekkerst vind voor deze soep, maar voor een vegetarische variant kun je ook groentebouillon gebruiken. Wil je een iets gevuldere variant met meer bite, fruit dan het heel fijngesneden wit van een prei in de boter voordat je de bloem toevoegt en voeg eventueel vlak voor het serveren nog 100 gram uitgebakken spekjes toe.

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon (recept)
  • 50 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 150 ml room
  • 2 el Franse mosterd
  • 2 el grove mosterd
  • Croutons ter garnering (recept)
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: ruime kookpan, garde

Aan de slag!

  1. Smelt in een ruime pan op laag vuur de boter zonder deze te laten kleuren.
  2. Roer met een garde de bloem erdoor en laat al roerend ca. 2 minuten garen. Je hoeft niet bang te zijn dat de bloem aanbrandt, zo lang je maar blijft roeren. Zorg dat de bloem wel echt gaar is (het verkleurt en gaat een beetje bubbelen), anders smaakt de soep melig.
  3. Roer vervolgens beetje bij beetje de bouillon erdoor en blijf roeren tot een mooi glad geheel.
  4. Voeg de room en de mosterd toe en warm nog even al roerend door.
  5. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  6. Doe de soep in kommen of borden en garneer met de croutons.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*