Honing-mosterddressing

Honing-mosterddressing

Dressing voor een salade moet je echt niet kant-en-klaar kopen. Zelf een heerlijke dressing maken is namelijk zo ontzettend eenvoudig! Je hoeft hiervoor echt geen keukenprins- of prinses te zijn! En zo weet je tenminste ook nog wat je eet zonder onnodige toevoegingen.

In dit recept voor een warme honing-mosterd-dillesaus heb ik al geschreven dat ik niet van zoet hou en zeker geen liefhebber van honing ben, maar dat ik wel met twee maten meet omdat ik de saus met honing heerlijk vind. En dat geldt ook voor deze dressing. Mosterd en honing zijn nou eenmaal een gouden combinatie! De hoeveelheid van deze dressing is voldoende wanneer je voor vier personen een simpele salade als bijgerecht maakt, of voor twee personen voor een uitgebreide maaltijdsalade. Gebruik echt niet meer, want een salade moet net lekker aangemaakt zijn met een dressing en er niet in ‘drijven’.

Ingrediënten

  • 1 el grove mosterd
  • 1 el Franse mosterd
  • 1 el (kook)room
  • 1 el mayonaise (vers)
  • 1 el honing
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Doe alle ingrediënten behalve zout en peper in een kommetje of maatbeker en klop alles goed door elkaar.
  2. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  3. Proef nogmaals en breng eventueel nog naar eigen wens op smaak met extra mosterd voor scherpte of honing voor meer zoetheid.

Zie ook:

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*