Spinaziesalade met zalm, avocado en limoenmayo

Spinaziesalade met zalm, avocado en limoenmayo

Lekker snel op tafel en echt supergezond! De spinazie is rauw en daarom blijven alle vitamines en mineralen behouden en de zalm en avocado leveren gezonde Omega-vetzuren, goed voor hart en bloedvaten. De limoenmayonaise geeft de salade een heerlijk frisse touch.

Ingrediënten

  • 50 gr babyspinazie, gewassen
  • 150 gr gerookte zalm, in reepjes
  • 1 avocado, in blokjes
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 el versgehakte dille
  • 1 el versgehakte bladpeterselie
  • 75 ml mayonaise (vers)
  • 1 el vers limoensap
  • 1 el versgehakte bieslook
  • Olijfoliespray
  • Witte peper

Aan de slag!

  1. Zorg dat de spinazie goed droog is en verdeel over twee borden. Spray er een klein beetje olijfolie over.
  2. Meng in een kommetje de mayonaise met het limoensap en de bieslook en breng op smaak met wat witte peper.
  3. Meng de avocado met de peterselie, dille en bosuitjes en verdeel dit over de spinazie.
  4. Verdeel vervolgens de zalmreepjes erover en schep in het midden de limoenmayonaise.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*