Rode kool met appel

Rode kool met appel

Als ik het recept voor hachee met jullie deel, moet ik natuurlijk ook een recept voor rode kool met appel delen voor de liefhebbers. Ik eet het zelf niet graag vanwege de appel; ik hou niet van fruit in warm eten en trouwens ook niet van kaneel. Maar ik heb het zo wel vaak gemaakt voor anderen. Als ik allee voor mezelf rode kool maak, dan is het meestal met ui, knoflook en rode wijn.

Ingrediënten

  • 600 gr rode kool, fijngesneden
  • 2 goudrenetten, geschild en in kleine blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 2 el bruine suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • 25 gr boter
  • Zout
  • Materialen: ruime pan met dikke bodem

Aan de slag!

  1. Smelt de boter in een ruime pan bak de ui met de appel ca. 4 minuten op middelhoog vuur.
  2. Voeg de rode kool, sinaasappelsap, suiker, kaneel, kruidnagel en laurier toe en schep alles goed om.
  3. Doe het deksel op de pan en laat het geheel ca. 30 minuten op laag vuur stoven. Schep af en toe om. Als je de kool nog te stevig vindt, laat het dan nog wat langer stoven.
  4. Verwijder voor het serveren het kaneelstokje, kruidnagels en laurierblaadje. Breng de rode kool op smaak met zout.

Tip: Vervang voor een meer volwassen variant het sinaasappelsap door rode wijn en voeg ook nog een eetlepel rode wijnazijn toe.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*