Auberginefrites met pittige tomatendip

Auberginefrites met pittige tomatendip

Het is best mogelijk om bij de borrel gezond te snacken, maar je moet er wel wat voor doen! Ik hou van snacken en ben altijd op zoek naar gezonde alternatieven. Tuurlijk trek ik ook wel eens een ongezonde zak chips open (al eet ik meestal maar een schaaltje en moet ik de rest later weggooien omdat het muf is geworden), maar als ik de tijd heb dan experimenteer ik graag voor gezondere opties. Deze auberginefrites zijn mijn laatste uitprobeersel en ik vind ze echt de moeite van het herhalen waard!

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 300 gr cherrytomaatjes
  • 120 ml appelazijn
  • 1 tl tabasco
  • 2 eieren
  • 150 gr panko of paneermeel
  • Bloem
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • ½ liter zonnebloem- of arachideolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: steelpan, staafmixer, 3 diepe borden, braadpan met dikke bodem of friteuse, eventueel een kookthermometer, draadspaan, aluminiumfolie

Aan de slag!

  1. Schil de aubergines en snijd ze in reepjes van frietformaat.
  2. Breng in een steelpannetje de tomaatjes met de azijn en 60 ml water aan de kook. Zet het vuur lager en laat 8 tot 10 minuten pruttelen tot de tomaatjes kapot gaan. Neem de pan van het vuur en voeg de tabasco toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout.
  3. Als je de dip te dun vindt, zet dan terug op matig vuur en laat iets inkoken.
  4. Klop de eieren in een diep bord los met 2 eetlepels water. Meng in een ander bord de panko met eventueel de Parmezaanse kaas en wat zout en peper en doe de bloem in een volgend bord.
  5. Verhit de olie in een braadpan (of friteuse) tot 180 graden.
  6. Werk in porties van 8 tot 10 auberginereepjes. Wentel een portie aubergine door de bloem, vervolgens door het ei en dan door de panko.
  7. Frituur de aubergine in 2 tot 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Schep ze met een draadspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier, onder aluminiumfolie om ze warm te houden.
  8. Serveer de auberginefrites direct met de tomatendip.

Tip: voeg wat verse, heel fijngehakte koriander toe aan de tomatendip voor een meer uitgesproken smaak

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*