Open tosti op z’n Zwitsers: käseschnitte

Open tosti op z’n Zwitsers: käseschnitte

Ben je wel eens op wintersport in Zwitserland geweest? Dan ken je vast dit heerlijke lunchgerechtje wel! En ken je het niet? Probeer het dan eens uit. Echt een heerlijke, vullende lunch op een zaterdag- of zondagmiddag! Käseschnitte is een soort van open tosti op z’n Zwitsers. Er zijn overigens verschillende varianten en deze variant is zoals ik het graag eet. Niet geschikt voor minderjarigen aangezien er zowel wijn als kirsch wordt gebruikt! Ik kan hier echt zo van smullen!

Ingrediënten

  • 4 dikke sneden brood naar keuze
  • 4 flinke plakken gruyère
  • 4 flinke plakken of meer (rauwe) ham (soort naar keuze)
  • 1 kleine ui, in halve ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 50 ml droge witte wijn
  • Scheutje kirsch
  • Boter
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Optioneel: paprikapoeder
  • Materialen: grillpan of broodrooster, koekenpan, 4 vuurvaste lage schaaltjes

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rooster het brood in een grillpan of broodrooster knapperig.
  3. Smelt een beetje boter in een koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook tot de ui zacht en glazig is.
  4. Leg de sneetjes brood in 4 vuurvaste lage schaaltjes en besprenkel het brood met de wijn en kirsch. Het brood mag niet ‘zwemmen’ in het vocht, maar moet ook weer niet te droog zijn.
  5. Verdeel de uien over het brood en beleg vervolgens met de ham en de kaas.
  6. Zet de schaaltjes ca. 10 tot 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.
  7. Maal er wat zout en peper over en bestrooi eventueel nog met wat paprikapoeder. Serveer direct.

Tip: Om het uitgebreider te maken kun je er ook nog een gebakken eitje, het liefst met hele dooier, op leggen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*