Risotto met paddenstoelen

Risotto met paddenstoelen

Risotto maak ik regelmatig als bijgerecht in plaats van aardappels, maar in Italië wordt het doorgaans als voorgerecht gegeten. Het is echter ook een prima tussengerecht wanneer je een meergangendiner organiseert. Wat ik zelf zo lekker vind aan risotto is het smeuïge karakter. De rijst is niet droog, maar ook zeker niet plakkerig en het heeft nog een bite. Bovendien is het heerlijk hartig! Als je het als voor- of tussengerecht serveert, maak het bordje dan wat gezelliger met wat groen (rucola of mesclun) als bedje voor de risotto en garneer met wat grof geraspte Parmezaan of wat bijpassende, verse groene kruiden. Bij paddenstoelen is tijm heel lekker, maar ook gewoon peterselie.

Ingrediënten

  • Volg voor de risotto dit recept, maar laat de saffraan weg
  • 300 à 400 gr gemengde paddenstoelen
  • 25 gr boter
  • Materialen: pan voor de bouillon, middelgrote (braad)pan met dikke bodem, houten lepel, soepopscheplepel, koekenpan

Aan de slag!

  1. Snijd de paddenstoelen in plakjes of stukjes.
  2. Begin met het maken van de risotto volgens het aangegeven recept.
  3. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de paddenstoelen tot ze zacht zijn.
  4. Bij stap 10 van het risotto recept, roer je ook de paddenstoelen erdoor.

Tip: vervang voor een vegetarische variant de kippenbouillon door paddenstoelenbouillon.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*