Gegrilde Sint-jakobsschelpen met kruidendressing

Gegrilde Sint-jakobsschelpen met kruidendressing

Dit gerechtje van Sint-jakobsschelpen (coquilles) is heerlijk als voorgerecht of tussengerecht. Alles bij elkaar, dus inclusief het hakken van de ingrediënten voor de kruidendressing, kost het je bovendien maar een minuut of 20 om het te maken. Sta je tenminste ook niet een eeuwigheid in de keuken terwijl je gasten gezellig zitten te borrelen. En als je slim bent, hak je de kruiden, de sjalot en de knoflook al van tevoren en bewaar je dat tot gebruik in de afgesloten bakjes in de koelkast. De sjalot en knoflook kunnen samen in een bakje en de kruiden kunnen bij elkaar in een bakje. Als jij of iemand anders beslist geen koriander lust, dan kun je dit vervangen door bijvoorbeeld kervel, dille of extra peterselie.

Ingrediënten

  • 12 Sint-jakobsschelpen
  • ½ citroen, sap
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 20 gr peterselie, blaadjes fijngehakt
  • 25 gr koriander, blaadjes fijngehakt
  • 15 gr bieslook, fijngehakt
  • 200 ml extra vergine olijfolie
  • 3 tl milde olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: 2 kommen, grillpan

Aan de slag!

  1. Doe 200 ml olie met het citroensap, de sjalot en knoflook in een kom en roer door. Laat 5 minuten staan.
  2. Voeg de groene kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit de grillpan en bestrijk met een beetje olie.
  4. Dep de Sint-jakobsschelpen droog en schud ze in een kom om met 2 theelepels olie. Bestrooi ze met zout en peper.
  5. Grill ze ca. 2 minuten per kant tot ze mooie grillstrepen hebben.
  6. Serveer de coquilles met de kruidendressing.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*